Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari kolmanneksi Riihimäen jännittävässä pistetaistossa

27.05.2019 / Jani Seppälä

Flying Finn Academyn Rookie-kuljettaja Sami Pajari lähti kesäkauteen sarjan neljänneltä tilalta, tiimipisteissä edustamansa GGTurbo Ford Junior Rally Team toiselta sijalta.

Sami Pajari - Antti Haapala kaksikko avasi kilpailun ensimmäisen kolmanneksen tahmeasti.

Erikoiskoesijoitukset 5,4,5 ja 6 eivät tyydyttäneet podium-sijoituksia tavoitellutta kuljettajaparia. Huoltotauolla näin ollen Lopen lenkin ja varuskunnan tupla-ek:n jälkeen kokonaissijoitus viides ja eroa kärjessä painaneeseen Aleksi Röyhkiöön 14,5 sekuntia.

- Alkulenkillä tuntui jotenkin ettei auto oikein kulje, mutta autosta ei huollossa vikaa löytynyt joten varmastikin sade vain teki raskaat olosuhteet. -sanaili Pajari alkulenkin tunnelmia.

Tauon jälkeen ajettiin hieman lähempänä kotiseutua Lahtea ja tiestökin alkoi maittaa jo paremmin. EK5:lla Puujaassa syntyi toiseksi nopein aika, vain 0,4 sekuntia pohja-ajan ajaneesta ja johtoon siirtyneestä Joonas Lindroosista. EK 6 Koivukehä ja EK 7 Porvola tuottivat molemmat pohja-ajan Pajarin autokunnalle ja sijoitus oli jo noussut kolmanneksi kun kaarrettiin jälleen huoltoon Riihimäelle. Lindroosin johtaessa 6,5 sekunnin erolla Röyhkiötä ja Pajarin hiillostaessa vain sekunnin päässä Röyhkiöstä, olisi loppulenkille luvassa kovaa taistelua sijoituksista.

Edessä olisi siis vielä kaksi erikoiskoetta, reilut 30 kilometriä.

EK 8 Kytäjä oli mitaltaan vajaat 13 kilometriä ja sinne Aleksi Röyhkiö laittoi pohjat 1,4 sekunnin erolla Sami Pajariin, Lindroosin jäädessä 0,9 sekuntia enemmän.

Viimeisenä, EK 9:nä oli Hirvijärven reilu 19-kilometrinen ek joka jo aiemmin ajettiin EK2:na. Lindroos kärjessä, Röyhkiö 4 sekuntia perässä, Pajari kolmantena 6,4 sekuntia kärjestä. Erikoiskoe kuitenkin muutettiin siirtymäksi, veden pehmitettyä tiestöä niin ettei se olisi toista ajokierrosta kestänyt loppuun kunnialla.

- Hieman harmittaa ettei päästy viimeistä ek:ta ajamaan, mutta eihän rallien tarkoitus tietenkään ole rakentaa tiestöjä kokonaan uusiksi kisan jäljiltä. Sopivasti tästä varmaan jäi hampaankoloon kolmen viikon päästä ajettavaa Pohjanmaa-rallia ajatellen.

Palkintojenjaossa yritin päästä Lindroosin yllättämään kuohujuomasuihkulla, mutta kun olen vasta 17-vuotias niin eihän se minun mehu kuohannut ja Joonas sumutti kuoharit silmille - naureskeli Pajari pikaista revanssia toivoen.

- Pohjanmaalle Seinäjoen ympäristöön lähdemme puolustamaan sarjasijoitusta joka on nyt kolmas, uusia seutuja taas kilpailukokemuksellisesti tiedossa, joten nuotti ja tiestö on taas sisäistettävä hyvin. -päätti Sami Pajari.

Seinäjoella startataan perjantai-iltana 14.6. kolmella ek:lla ja lauantaina 15.6. jatketaan kuuden ek:n verran.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa