Facebook Twitter Email Pinterest

Patric Öhmanin tulostavoite täyttyi, suoritus ei tyydyttänyt - "Odotukset oli korkeammalla"

29.05.2019 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin Riihimäen ympäristössä viime lauantaina. Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhmanille SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu toi SM3-luokassa yhdeksännen sijan.

Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Aki Sparren kanssa saapuivat Riihimäki Rallin maaliin lauantai-iltana kovatasoisen SM3-luokan yhdeksänneksi nopeimpana kilpailijaparina. Öhmanille nyt ajettu kilpailu oli tämän vuoden SM-sarjassa kolmas, jäihän tammikuinen Tunturiralli Rovaniemellä väliin, ja yhden kahdeksannen sijan, sekä kahden yhdeksännen sijan myötä sijoitus SM3-luokan pisteissä on kymmenes. Öhman ei ollut suoritukseensa Riihimäellä tyytyväinen.

- Aika lailla hajuton, mauton ja väritön fiilishän siitä jäi. Odotukset oli paljon korkeammalla, mutta ei vaan noissa olosuhteissa ollut tarpeeksi luottoa omaan tekemiseen, jotta olisi pystynyt ajamaan rohkeammin. Olisi vaan pitänyt uskaltaa ladata rohkeammin tulemaan. Silloin kun ei ole luottoa ajamiseen, olosuhteet ja pito vaihtelee, niin ajaminen menee pumppailuksi ja arkailuksi, Öhman kuvaili.

Öhmanille harmaita hiuksia tuotti myös väärä rengasvalinta päivän neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Aikaero kasvoi ennen ensimmäistä huoltotaukoa lähes puoleentoista minuuttiin ja vaikka Öhman sanoikin, että väärä rengasvalinta maksoi tuhottomasti aikaa, niin vantaalainen kuitenkin korosti, että kokonaistulokseen sillä ei ollut kuitenkaan merkitystä. Iltapäivällä Öhmanin vauhti oli jo parempaa ja se oli ilman muuta kokonaiskuvassa kilpailun positiivista antia.

- Keli ei loppupäivästä ollut ehkä enää niin märkä, niin vauhdillisesti pystyttiin nousujohteiseen kilpailuun ja aikaero loppua kohden alkuun verrattuna kaventui ihan reippaasti. Se oli positiivinen asia.

Toiselle huoltotauolle saavuttaessa Öhman pelkäsi jo kilpailun olevan ohi, kun Fordista katosi yhtäkkiä jarrut.

- Seiskan jälkeisellä siirtymällä, kun painoin jarrua, niin poljin painui pohjaan. Onneksi käsijarru toimi, niin sillä päästiin tulemaan huoltoon. Kuljettajan puolelta jarruletku oli hankautunut poikki jostain syystä ja nesteet olivat tulleet ulos. Ilmeisesti sen verran oli jäänyt kiviä ja mutaa pyörimään väliin ja ne oli hangannut sen letkun poikki. Se saatiin onneksi huollossa korjattua, kiitos siitä tiimille, Öhman kehui.

Kilpailun kahdeksas erikoiskoe jäi lopulta viimeiseksi, kun yhdeksäs erikoiskoe peruttiin tien huonoon kuntoon vedoten. Öhman oli jo etukäteen sanonut, että kahdeksas erikoiskoe olisi hänelle se mieluisin ja kun ajamaan päästiin, niin puheille löytyi myös katetta. Tuloksena kahdeksanneksi nopein aika, mikä oli Öhmanille päivän paras noteeraus.

- Tietyyppi ja tiestö oli sellaista mitkä on minun mieleen enemmän. Siellä ihan tietoisesti yritettiin tulla ja siinä olikin ihan hyvää tekemistä. Siihen pätkään olen ihan tyytyväinen. Se yritys ja fiilis mikä siellä oli, niin pitää ehdottomasti saada siirrettyä seuraavaan kilpailuun Pohjanmaa Ralliin, Öhman sanoi.

Öhman on nyt osallistunut 15 SM-ralliin ja niistä keskeytykseen on päättynyt vain kaksi. SM-pisteet ja maaliin pääsy ovat tottakai aina tärkeitä asioita ja menevät myös Riihimäki Rallin osalta sinne positiivisen annin puolelle, mutta Öhman muistuttaa, että parempaan pitää kuitenkin jatkossa pystyä.

- Saatiin taas muutama SM-piste, kaikki pisteet on aina arvokkaita ja päästiin ehjällä autolla maaliin, niin onhan ne toki niitä positiivisia asioita. Toki maaliin pitää aina päästä, mutta riskikynnystä ja yritystasoa voisi tuosta nostaa seuraavassa kilpailussa. Nyt tultiin Riihimäellä aivan keskellä tietä koko ajan. Varaa on nostaa paljonkin ja silti tullaan vielä turvallisella alueella, Öhman päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta.

Kuva: Markus Mäki / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa