Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: ”Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan”

11.06.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkauden avauksessa Riihimäellä keskeyttämään joutuneet GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakevat sarjan seuraavasta osakilpailusta Seinäjoen SM Pohjanmaa-rallista ehjää suoritusta. Lindholm ajoi Volkswagen Polo GTI R5:lla ralliin valmistavan testin maanantaina Mouhijärvellä ja kaikki on kunnossa tulevaan. 

Lindholm ja Korhonen starttaavat SM Pohjanmaa-rallin etuvetoisten autojen jälkeen lähtönumerolla 29. 

- Hyvä fiilis jäi testeistä. Sen huomasi, että Riihimäellä emme päässeet ajamaan kovin montaa kilometriä autollamme soralla. Ajoni oli vielä hieman hakusessa. Aion ajaa vielä torstaina lyhyen shakedownin ennen kisaa niin mä luulen, että sen jälkeen olemme valmiita tulevaan. 

Tänä vuonna Lindholmilla on alla kaksi voittoa ja kaksi pisteetöntä osakilpailua, joten kaikki jaossa olevat SM-pisteet ovat tässä vaiheessa kautta hänelle tärkeitä. 

- Lähden ajamaan omaa kisaani. Väkisin en yritä tehdä mitään. Jos voitto on mahdollinen niin siitä tietysti ajetaan. Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan, sillä veikkaan, että luokkamme mestaruus ratkaistaan vasta kauden viimeisessä kilpailussa. 

- Lisäksi tarvitsen ehdottomasti lisää kilometrejä Suomen MM-rallia varten, joka on kesäkauden kohokohta, Lindholm muistuttaa. 

Vuosi sitten Lindholmin Pohjanmaa-ralli meni rallin ensimmäisellä EK:lla rengasrikon takia piloille. 

- Putosimme heti voittotaistelusta ja sijoituimme lopulta kuudenneksi. EK-aikamme toisena kilpailupäivänä olivat kuitenkin vertailukelpoisia kärkeen nähden. On kiva, että tuleva ralli on taas jaksotettu kahdelle päivälle. Viime vuoden perusteella tuleva reitti sisältää hyviä ralliteitä 

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja sen lähikuntien alueella. Kilpailukeskuksena toimii hotelli Sorsanpesä, josta ensimmäinen auto lähtee perjantaina matkaan klo 19:01. Avauspäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,67 km. Ralli jatkuu lauantaina klo 9:21 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 89,81 km. Rallin maaliin hotelli Sorsanpesään kilpailijoita odotetaan klo 17:20 alkaen.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa