Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen vahvassa vireessä kohti Pohjanmaa-rallia

12.06.2019 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan viides osakilpailu Pohjanmaa-ralli koittaa tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. Esa Ruotsalainen starttaa kisaan vahvassa voittoputkessa, sillä Saarijärven mies on saavuttanut SM2-luokasta täyden pistepotin kaikista alkukauden osakilpailuista.
 
Kolme viikkoa sitten ajettu kesäkauden avauskilpailu tosin näytti, että kärkikamppailu tulee olemaan varsin tasaista sorakisoissa. Ruotsalaisen tiimissä on tehty töitä, että Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin kilpailukyky olisi entistäkin kovemmalla tasolla.
 
- Tarkoitus olisi olla nopeampi kuin tähän mennessä. Olemme saaneet kaivettua pieniä juttuja sekä ajamiseen että autoon. Kilometrejä on kertynyt mukavasti testin ja asiakastilaisuuksien puolesta, Esa Ruotsalainen laski.
 
- Kilpailu tulee vain kiristymään loppukautta kohden, joten jatkuva kehittyminen on nyt tärkeässä roolissa. Luonnollisesti tähtäin on edelleen voitoissa. Toivottavasti keli ei olisi rallin aikana liian kuuma ja helteinen, Esa toivoi.
 
Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailevat Pohjanmaa-rallissa numerolla 35. Kaksipäiväinen kilpailu starttaa nuotitusjakson jälkeen perjantai-iltana klo 19.01.
 
Perjantain kolmen erikoiskokeen jälkeen koittaa yötauko, ja lauantaina on luvassa vielä kuusi pitkää sorapätkää. Kilpailu päättyy lauantaina noin klo 18.00.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa