Facebook Twitter Email Pinterest

Sensorivika pudotti Lindholmin voittotaistelusta

16.06.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kauden viidennen SM-osakilpailun Pohjanmaa-rallin voitto ratkaistiin kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. Koko päivän hyvässä vauhdissa ollut Volkswagenin Emil Lindholm nousi perjantain viidenneltä sijalta taistelemaan tosissaan rallin ykköstilassa. Ennen viimeistä erikoiskoetta ero rallin kärkeen oli 3,1 sekuntia. 

Väliajat ratkaisevalta EK:lta kertoivat, että Lindholm nousi taistelemaan tosissaan voitosta, mutta noin neljä kilometriä ennen maalia GRX-tiimin Volkswagen hyytyi. Moottorin varojärjestelmä meni päälle ja kaksikon vauhti erikoiskokeella putosi lähes kävelyvauhdiksi. 

Noin 500 metriä ennen EK:n maalia auto heräsi uudelleen eloon, mutta liian myöhään: tappiota kertyi lähes kaksi minuuttia ja tukeva SM-pistepotti vaihtui SM1-luokan kuudenteen sijaan. 

- Olihan tämä kisa tunteiden vuoristorataa. Eilen oli vaikeata. Olimme hieman hukassa jousituksen säätöjen kanssa, eikä automme toiminut sateen liukastamille teille. Tänä aamuna muutimme säätöjä ja kaikki toimi hienosti. Ero oli kuin yöllä ja päivällä, ja sain ajettua kärjen kiinni, mutta. 

- Ralli on rallia, jossa kaikenlaista voi sattua. Näin tällä kertaa. Emme vielä tiedä, miksi automme heräsi henkiin 500 metriä ennen maalia. Jos se olisi tapahtunut kolme sekuntia aiemmin niin olisimme olleet yhden sijan ylempänä tulosluettelossa. 

Ralli SM-sarjan SM1-luokan pisteissä Lindholm ja Korhonen jatkavat edelleen kolmantena, mutta piste-ero kärkikaksikkoon kasvoi merkittävästi. 

- Mestaruuteen tarvitsemme jo muiden apua. Nyt ainakin taktiikka kahteen viimeiseen SM-ralliin on selvä: kaasu pohjaan ja voittoon. Ei meillä ole muuta mahdollisuutta. 

Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Oili Jalonen -ralli ajetaan elokuun viimeisenä viikonlopuuna Laitilassa. Tätä ennen Lindholm ja Korhonen osallistuvat elokuun alussa Suomen MM-ralliin Jyväskylässä. 

- Ennen Jyväskylää auto huolletaan ja käydään läpi. Meille edessä on kauden kohokohta.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa