Facebook Twitter Email Pinterest

Kolmas sija nosti Lauri Joonan SM-pistekärkeen – seuraavaksi kisataan MM-rallipaikasta

16.06.2019 / Anu Haapalainen, Lauri Joonan tiedotus

Ralli SM -sarja jatkui viikonloppuna Seinäjoella ja sen ympäristössä ajetulla SM Pohjanmaa-rallilla. SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona palasi lakeuksilla palkintokantaan ja nousi SM-pisteissä ensimmäiseksi. Samalla varmistui paikka Flying Finn Future Stars -finaalissa.

Kauden viides SM-osakilpailu, SM Pohjanmaa-ralli, alkoi perjantaina nuotituksella. Edellisen kisan pieni pettymys oli nollattu, ja 22-vuotias sastamalalaiskuski lähti kisaan tavoitteenaan mahdollisimman suuri SM-pistesaalis.

- Tosi kovavauhtisia teitä täällä on. Luonnettakin löytyy silti paikka paikoin reilusti. Nuotti tuntuu hyvältä ja uskon että suurin osa tiestöstä sopii meille hyvin. Toivotaan kuivaa keliä, kertoi Lauri Joona nuotituksen jälkeen.

Toive ei kuitenkaan toteutunut, ja perjantai-illan kolme erikoiskoetta ajettiin sateisessa säässä. Kuten edellisessä osakisassa Riihimäellä, myös Pohjanmaalla SM3-luokan kuljettajat olivat lähtölistassa ylimpänä. GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa kilpailevat Joona ja kartturi Markus Määttänen starttasivat kisaan lähtönumerolla 3.

- Jouduttiin avaamaan tietä, kun meidän edellä lähtenyt kuski kaatoi autonsa ekan pätkän lopussa. Kovapintaisia teitä täälläpäin on. Uskon, että raskas keli ja putsaaminen ei haittaa lauantaina niin paljoa kuin Riihimäellä, totesi Joona perjantain erikoiskokeiden jälkeen huoltoon tullessa. Sijoitus oli tuolloin luokassa kolmas.

Lauantaina Joona ja Määttänen ajoivat tasaisesti luokan kärjen tuntumassa ja päivähuoltoon saapuikin varsin hyväntuulinen kuljettajakaksikko.

- Hyvin menee. Ollaan saatu hyvä tatsi päälle ja sillä jatketaan viimeiselle kolmelle erikoiskokeelle. Keli kuivuu pikkuhiljaa ja saa nähdä, millainen teiden kunto on toiseen kertaan ajettavilla pätkillä.

Pohjanmaan rallitiet vaativat veronsa ja kisassa nähtiinkin yllättäviä ulosajoja. Varsinkin SM3-luokassa, missä lisäpanoksena nuorille kuskeille oli pääsy Flying Finn Future Stars -kilpailun finaaliin, sijoitukset vaihtuivat tiuhaan. Järkevästi ja maltilla loppuun saakka ajaneet Joona ja Määttänen sijoittuivat lopputuloksissa kolmansiksi, mikä nosti heidät SM-pistetaulukon kärkeen. Tulos vahvisti myös  pääsyn kisaamaan Jyväskylän MM-rallipaikasta. Luokan voittoon ajoi Joonan tiimikaveri Sami Pajari ja toiseksi sijoittui Henri Hokkala.

- Tyytyväisiä ollaan totta kai. Auto toimi hyvin ja meno maittoi. Kun huomattiin, ettei edessä ajavia saada ajamalla kiinni, päätettiin keskittyä omaan ajoon ja ottaa varmat pisteet kotiin. Tehtiin pari pientä mokaa viimeisillä pätkillä, muttei ne onneksi vaikuttaneet lopputulokseen, sanaili Joona maalissa.

Heti maanantaina Lauri Joonalla alkaa kaksipäiväiset Flying Finn Future Star -finaalitestit, jossa kisataan paikasta Suomen MM-ralliin. Joonan lisäksi palkintoa tavoittelevat Pajari, Hokkala sekä Arttu Lähdeniemi. Valintakokeet järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 17.-18.6. ja voittaja julkistetaan 19.6.

Ralli SM -sarjassa on vuorossa kesätauko. Seuraava osakilpailu on elokuun lopulla Laitilassa ajettava SM Oili Jalonen ralli.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa