Facebook Twitter Email Pinterest

FIA:lta jättipotti - Flying Finn Future Starilla mahdollisuudet WRC-sarjaan

24.06.2019 / AKK

Kansainvälinen autoliitto FIA vankentaa tukeaan nuorille rallikuljettajille helpottaakseen heidän tietään lajin huipulle.

Junior WRC -sarjan on vahvistettu jatkuvan samanmuotoisella formaatilla ainakin seuraavat kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomessa valittava kauden 2019 toinen Flying Finn Future Star -voittaja saa syksyllä tallipaikan JWRC-sarjaan.

Samalla M-Sport ja Pirelli ovat mukana tukemassa kansallisia kilpailuohjelmia useissa Euroopan maissa, kuten Virossa, Suomessa, Italiassa ja Iso-Britanniassa. Suomessa tämä ohjelma on juurikin nimeltään Flying Finn Future Star. Syksyllä, Ralli SM -sarjan kaikkien seitsemän osakilpailun jälkeen käytävässä finaalissa voittajalle on siis luvassa 90 000 euron stipendi, jonka myötä hän voi ottaa urallaan seuraavan askeleen ja kilpailla JWRC-sarjassa.

Myös seuraava askel on jo selvillä. JWRC-sarjan voittava kuljettaja Ford Fiesta R5 -auton lisäksi täyden tukipaketin WRC 2 -luokkaan. Paketti sisältää 200 Pirellin rengasta, ilmaiset rekisteröinnit ja osallistumisen viiteen kilpailuun.

Mikäli JWRC-sarjan voittaja pystyy valloittamaan myös WRC 2 -sarjan, on hänellä kenties mahdollisuus päästä ajamaan kaksi kisaa M-Sportin WRC-autolla. Tämä tarkoittaisi eräänlaista "Grand Slamia", sillä silloin kuljettaja olisi kulkenut koko polun WRC-sarjojen alapäästä ylös huipulle asti. Toistaiseksi tähän ei ole vielä kyennyt yksikään kuljettaja. Toivotaan, että suomalaiset tekevät tässäkin historiaa!

Lähde: FIA
Kuva: Aaro Nygård/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa