Facebook Twitter Email Pinterest

Asunmaan perjantain kärkitaistelu vaihtui lauantain pettymykseen - "Vähän leveäksi"

05.08.2019 / Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedottaja

Kolmatta kertaa Neste Ralliin osallistunut Teemu Asunmaa sijoittui tämänvuotisessa kilpailussa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa WRC2-luokan yleiskilpailussa sijalle kahdeksan. Mahdollisuudet luokan kärkisijoituksiin hyvin sujuneen perjantain jälkeen menivät lauantai-aamun ajovirheeseen.

Teemu Asunmaan osalta Neste Ralli sai hyvän alun, vaikka lähtöpaikka perjantain erikoiskokeille huono olikin. Ennen ensimmäistä huoltotaukoa alavutelainen nakutti viidelle peräkkäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan WRC2-luokan yleiskilpailussa ja kun sama tahti jatkui myös huoltotauon jälkeen, saapui Asunmaa perjantain ja lauantain väliselle huoltotauolle luokan kolmannella sijalla.

- Vähän "setuppia" piti rakentaa päivän aikana, mutta kyllä se suurin aikatappio tuli lähtöpaikan takia. Varsinkin ekan pätkän pikkutie oli tosi huonossa kunnossa mitä muut sen ajoi. Hyvä päivä muuten, kaikki toimi, Asunmaa kommentoi perjantain jälkeen.

Koska Asunmaalla ei ollut Neste Rallissa niin sanottua WRC2-prioriteettikuljettajan statusta, joutui hän starttaamaan perjantain erikoiskokeille kaukana muiden luokan kärkikuljettajien takana ja jopa etuvetoisten juniorikuljettajien jälkeen. Lauantaina tilanne lähtöpaikan suhteen korjaantui, mutta heti päivän ensimmäinen erikoiskoe vei kuitenkin mahdollisuudet taistella luokan kärkisijoituksista. Pihlajakoskella aikaeroa kärkeen kertyi lähes 11 minuuttia.

- Vähän mentiin leveäksi, auto osui kiveen ja tukivarsi meni poikki, sekä vanne rikki. Siinä oli hieman liukas paikka alamäkeen, risteys, pikkutien osuus jossain 8-10 kilometrin välillä. Tehtiin siinä sitten remonttia pätkällä, Asunmaa harmitteli.

Asunmaa pääsi jatkamaan kilpailua, mutta kun mahdollisuudet kärkisijoituksiin olivat menneet, niin kilpailun loppu menikin sitten lähinnä vain ajellessa maaliin ja kerätessä kilometrejä tulevaa varten. Lauantaina tuli vielä kaiken lisäksi rengasrikko Kakariston toisella ajokerralla. Asunmaa ja Salo suorittivat renkaanvaihdon erikoiskokeella välttääkseen sen, ettei hajonnut rengas rikkoisi autoa.

- Kun ei ole mitään kilvanajoa, niin turha sitä on puristaakaan. En näe siinä mitään ideaa, että jotain yksittäisiä hyviä pätkäaikoja yrittäisi ajaa, kokonaissijoituksesta kun kuitenkin aina ajetaan. Ajettiin vaan läpi ja jos sitä ensi vuonna sitten yrittäisi taas. Kesken ei kannata jättää, vaan kannattaa kaikki kilometrit ottaa tottakai talteen, Asunmaa muistutti kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi Asunmaa kilpailee tulevana viikonloppuna Liettuassa, Samsonas Rallissa. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Laitilassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Asunmaa ja Salo lähtevät SM-sarjan kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun SM1-luokan pistejohtajina.

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa