Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona liukasteli kuudenneksi Laitilassa

01.09.2019 / Lauri Joonan tiedotus

Ralli SM -sarja jatkui viikonloppuna Laitilassa ajetulla SM Oili Jalonen Rallilla. SM3-luokan kärkipaikalta kisaan lähtenyt Lauri Joona sijoittui kisan lopputuloksissa kuudenneksi. Tulos tarkoittaa, että SM-mitalien kohtalo ratkaistaan kuukauden päästä ajettavassa kauden päätöskisassa.

Ralli SM -sarja jatkui yli kahden kuukauden kesätauon jälkeen Laitilassa järjestetyllä SM Oili Jalonen Rallilla. SM3-luokan kuljettajat olivat tälläkin kertaa lähtölistassa ylimpänä, ja luokkaa johtanut 22-vuotias sastamalalainen Lauri Joona starttasi kisaan numerolla 3. Ennen kisaa Joona enteili kisasta tulevan haastavan nimenomaan lähtöpaikan vuoksi.

- Irtosoraa on tosi paljon ja tiet ovat kovavauhtisia. Haastava kisa tulossa näin pienellä lähtönumerolla, Joona ennusteli ennen starttia. 

GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa ajavat Joona ja kartturi Markus Määttänen lähtivät metsästämään kisasta mahdollisimman suurta pistepottia M-Sportilta heinäkuun alussa hankitulla Ford Fiesta R2T 2019 -autolla. Auto on sama, millä kaksikko osallistui Neste Ralliin. Ennen viikonlopun osakilpailua kaksikko sai arvokasta oppia ja hyviä vinkkejä rallivalmentaja Kristian Sohlbergiltä ja kartturi Janne Fermiltä. Tavoitteet tulevaan kisaan oli siis syystä asetettu korkealle.

- Kisasta tavoitteena on luokkavoitto. Se olisi erityisen tärkeää, jotta saadaan mahdollisimman hyvät pisteet kasaan ennen kauden päätöskisaa, kertoi Joona.

SM Oili Jalonen Rallissa irtosora ja nopeat tiet tekivät kuitenkin tehtävänsä ja huoltoon tullessa Joona ja Määttänen olivat sijalla kuusi lähes 50 sekuntia kärkeä perässä.

- Koitetaan ajaa hyviä aikoja lopuille toiseen kertaan ajettaville pätkille ja viimeinen liukastellaan sitten maaliin saakka, totesi Joona huoltotauolla jäljellä olevista erikoiskokeista.

Hyvästä loppukiristä huolimatta Joona ja Määttänen saapuivat maaliin kuudensina, hieman yli minuutin voittaja Heikki Koski-Lammille jääneenä. Vaikka tulostavoite ei täyttynytkään, oli kuljettajapari suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa.

- Fiilikset on pääasiassa hyvät. Lähtöpaikka oli tällä kertaa huono, kun irtosoraa oli paljon eikä eilen tullut sitä ennustettua vesisadettakaan. Saatiin kuitenkin hyviä aikoja ajettua toiseen kertaan ajettavilla pätkillä. Viimeisessä kisassa sitten isketään, siellähän on jaossa 1,5 -kertaiset pisteet.

Sarjapisteissä Joonan tiimikaveri Sami Pajari siirtyi Laitilan sijoituksensa myötä ykköseksi ennen Joonaa. SM-mitalien kohtalo sinetöidään siis kauden päätöskisassa Salon ja Turun maisemissa 27.-28. syyskuuta.

Kuva: Hannu Rainamo

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa