Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä siirtyy rallin SM-sarjaan

22.12.2019 / Antti Lahtinen / Juuso Metsälän tiedotus

Kauden 2019 rallisprintin juniorimestari Juuso Metsälä ottaa urallaan seuraavan askeleen ja lähtee kilpailemaan kovatasoiseen rallin SM-sarjaan.

19-vuotias jyväskyläläinen vierellään kokenut kartanlukija Matti Kangas Seinäjoelta aloittavat urakkansa Arctic Lapland Rallysta eli tunnetummin Tunturirallista Rovaniemellä 16.-18.1.2020. Lumimaisemissa ajetaan vielä helmikuussa perinteikäs Vaakuna-ralli Mikkelissä sekä talvikauden päättävä Itäralli Joensuussa. Kesällä sarja vierailee Oulussa ja Kouvolassa ja sarjan päättää SM-Pohjanmaa ralli syksyllä.

- Taso tulee varmasti olemaan äärimmäisen kova, enkä ainakaan tässä vaiheessa ota menestyspaineita, mutta yritetään saada nousujohteinen kausi. Nyt on tärkeää ajaa rallit maaliin ja kerätä kokemusta tulevaisuutta silmällä pitäen, kommentoi juuri armeijan harmaista reserviin siirtynyt Metsälä.

Juuso Metsälällä on varsin lyhyt, mutta sitäkin menestyksekkäämpi moottoriurheiluhistoria. Kuluvan kauden rallisprintin SM-sarjan yhteydessä jaetun juniorimestaruuden voitto tuli tyylillä. Jokaisesta kilpailusta kirjattiin luokkavoitto Metsälän nimiin. SM-rallit ovat kuitenkin luonteeltaan täysin erilaisia. Kauden avaavassa Arctic Lapland Rallyssa erikoiskokeita ajetaan kilpaa kahden päivän aikana 205 kilometriä. Muista ralleista poiketen Tunturissa erikoiskokeet saa ajaa nuotituksen aikana useampaan kertaan läpi. Tämä on Metsälän kannalta hyvä asia, koska nelivetoisella autolla on tähän mennessä kokemusta kertynyt ainoastaan kahdesta nuotitettavasta SM-rallista viime kesältä.

- Juuson auton käsittelytaidot ovat huippuluokkaa. Nuotittaminen on se osa-alue, jota meidän tulee kehittää. Tunturissa, kun ajetaan kelloa vastaan kovavauhtisia osuuksia lumipölyssä, niin nuotin on oltava tarkka. Minulla on täysi luotto, että Juusosta kasvaa kokemuksen myötä kärkikuljettaja SM-sarjaan, mietti kartanlukija Matti Kangas.

Suomenmestaruuksista ajetaan useammassa luokassa. Metsälän nelivetoisella tehdasvalmisteisella R5:lla Skodalla luokka on SM1. Kyseisen luokan suomenmestaruutta puolustaa Alavuden Teemu Asunmaa.

1. Arctic Lapland Rally

Rovaniemi

16.-18.1.

2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 

Mikkeli

7.-8.2.

3. SM Itäralli

Joensuu

28.-29.2.

4. SM O.K. Auto-ralli

Kouvola

12.-13.6.

5. SM Ralli

Oulu

4.-5.9.

6. Pohjanmaa SM-Ralli

Seinäjoki

25.-26.9.

Kuvat: Antti Lahtinen / Juuso Metsälän tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa