Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm puolustaa SM1-luokan voittoa Rovaniemellä Skodalla

14.01.2020 / Marko Mäkinen

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ovat valmiita puolustamaan ensi viikonloppuna käynnistyvän ralli SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland -rallin SM1-luokan voittoa Rovaniemellä. Ehjää suoritusta hakeva kaksikko starttaa TGS Worldwide -tiimin uudella Škoda Fabia R5 Evolla reitille lähtönumerolla 5. 

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen aloittivat SM Arctic Lapland -rallin reittiin tutustumisen luottavaisina. Napapiirillä on tällä hetkellä reilusti lunta, teiden pohjat ovat jäässä ja olosuhteet ovat talvirallille mainiot. Alkavaan kauteen valmistautuminen sujui Etelä-Suomen poikkeuksellisen heikosta lumitilanteesta huolimatta lähes ennakkosuunnitelmien mukaisesti. 

- Hirmupaljon testiä emme päässeet ajamaan, mutta sen verran kävimme pohjoisessa ajamassa, että fiilis uuteen autoomme on hyvä. Uusi Škoda on kaikilla osa-alueilla vähän edellistä versiota parempi. Moottori vääntää hienosti, ja kun edellisen version ohjaus ei reagoinut kääntöliikkeisiin haluamallani tavalla niin tässä uudessa autossa sekin puute on korjattu. Menestyminen ei jää ainakaan autosta kiinni. 

Kaksipäiväisen ralli SM-sarjan avausosakilpailun reitti Napapiirillä on kokenut viime vuoteen muutoksia, jotka Lindholm ottaa tyytyväisyydellä vastaan. Erikoiskokeita on sama kymmenen, mutta EK-kilometrejä on tänä vuonna reilut 40 km edellisvuotta vähemmän. 

- Untamovaara tulee parin vuoden jälkeen reitille takaisin ja on siellä muitakin muutoksia. Juuri Untamovaaralla ajoin ajajaurani ensimmäisen yleiskilpailun pohja-aikani. Se on vaan hyvä asia meille, että reitti muuttuu ja sitä uudistetaan. 

- Arctic on edelleen pitkä ralli, pisin SM-sarjasta. En usko, että puuttuvilla kilometreillä on hirveän paljon vaikutusta – etenkin, kun erikoiskokeiden määrä on sama. Viikonlopulle ei ole luvattu kireitä pakkasia, joten pakkaspölyä ei ole odotettavissa. Lähdemme reitille WRC-autojen perään ja uskon, että lähtöpaikka on ihan hyvä. Jos pakkapölyä jää erikoiskokeille leijailemaan niin järjestäjä on luvannut antaa kahden minuutin lähtövälin. 

Nuotituksesta tavoitettu Lindholm toipuu parhaillaan ikävästä flunssakuumeesta. 

- Ihan hyvä olo on jo nyt, joten kaikki on valmista tulevaan. Yritetään ajaa mahdollisimman ehjä kisa ja tuoda auto maaliin. Hyvät pisteet täältä ovat koko loppukautta ajatellen tärkeitä. 

Ralli SM -kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 712,09 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 201,73 km. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12:00 Rovaniemen Lordiaukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (91,0 km). Yötauolle ensimmäiset autokunnat saapuvat klo 21:15. 

Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,73 km. Rallin maaliin Rovaniemen Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 19:20.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa