Facebook Twitter Email Pinterest

Nico Valkonen siirtyy rallin SM3-luokkaan

16.01.2020 / Jani Salonen

Arctic Lapland Rallyssa nähdään uusi kasvo, kun jyväskyläläinen Nico Valkonen siirtyy rallin SM-sarjaan. Nopeana tiedetty kuljettaja on uuden edessä, sillä arktiseen seikkailuun lähdetään ennestään tuntemattomalla R2-luokan Fiestalla SM3-luokassa.

- Nyt on täydellinen seikkailuasetelma. Nykysääntöjen mukaisista renkaista ei ole kokemusta, enkä kyllä tällä autollakaan ole ajanut vielä yhtään, mutta kyllä tässä rallia lähdetään ajamaan. Ei mitään nylkkykaasua, toteaa nuorimies virne suupielessä.

Aivan kokemattomasta kuljettajasta ei Valkosen kohdalla voida puhua. Aktiivinen ura rallipoluilla alkoi jo nuorten cupissa V1600 -luokan autolla, jonka jälkeen käsissä on nähty niin F- kuin R-luokiteltuja autoja. Menestystä on tullut yksittäisten luokkavoittojen myötä sekä nuorten cupin mestaruuden arvoisesti. Tältä pohjalta 20-vuotiasta kuljettajaa ei voida jättää pois tunturin tuloslaskelmista, mikäli vain jo hieman vanhemman sukupolven Fiesta saadaan vastaamaan uudempien vauhtiin.

- Ensiarvoisen tärkeitä kilometrejä tiedossa ja niiden lisääntyessä vauhti tulee varmasti nousemaan. Sen taakse en lähde, että kaluston kanssa antaa tasoitusta. Paikataan puutteet hanskalla, toteaa Valkonen.  

Asetelma menestykseen lasketaan yksinkertaisen strategian varaan. Maaliin on tultava, sillä pitkä kisa yhdistettynä järkevään ajoon luo mahdollisuuden hyville pisteille. Varmuutta tekemiseen on haettu myös kokeneen kartanlukijan kautta. Valkosen vierelle istahtaa Kari Kallio.

- Sataprosenttinen luotto, eikä tarvitse miettiä yhtään missä mennään kun kaksinkertainen mestari on vierellä. Yhdessä on istuttu samassa kopissa F-Rallisarjassa sekä yksittäisissä kisoissa, taustoittaa Valkonen miesten historiaa.

Valkosen ja Kallion kisaurakka alkaa perjantai aamuna, eikä miehistö osallistu perinteiselle Vennivaaran shakedownille.  Testikilometrit on hoidettu pois alta aikaisemmin ja viimeistelyt kisaa varten tehdään nuottien tarkistuksessa.

- Laitetaan nuotit viimeisen päälle paperille ja katsotaan miten saadaan vauhti sovitettua ränneihin tällaisella hifistelyllä, päättää Valkonen.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa