Facebook Twitter Email Pinterest

Väärin kuultu nuotti pudotti Lindholmin SM1-luokan kärkipaikalta kolmanneksi

19.01.2020 / Marko Mäkinen

Arctic Lapland -rallin SM1-luokan voitossa vielä ennen viimeistä erikoiskoetta kiinni ollut GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajoivat viimeisellä EK:lla hankeen ja putosivat SM1- luokassa kolmanneksi ja rallin yleiskilpailussa neljänneksi. Avausosakilpailun jälkeen Lindholm jatkaa kauttaan SM1-luokan SM-pisteiden kolmantena. 

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen saapuivat pettyneinä kuljettajina Arctic Lapland - rallin maaliin. Haarukassa ollut SM1-luokan voitto vaihtui rallin viimeisellä EK:lla dramaattisesti SM1-luokan kolmanteen ja yleiskilpailun neljänteen sijaan. 

Niskavaaran (19,97 km) EK:lla Lindholm kuuli nuotin väärin, ajoi uuden Skodansa kovasta vauhdista hankeen ja menetti harmittavassa rytäkässä puolitoista minuuttia ylimääräistä aikaa. 

- Kuulin nuotin vain väärin. Masentava fiilis. Pahoittelut kaikille yhteistyökumppaneilleni. Okei, tuuria kävi siinä, että pääsimme EK:lta edes maaliin ja SM-sarjan kannalta nämäkin pisteet ovat tärkeitä. SM-sarjassa mitään ei ole vielä menetetty. Mutta, mutta. Ei tällaista olisi saanut tapahtua, Lindholm ruoti itseään. 

Lindholm johti SM1-luokkaa avauspäivän jälkeen ja ajoi rallissa yleiskilpailun kakkosena. Kilpailun kymmenelle EK:lle suomalaiskuljettaja kellotti luokassaan kuusi pohja-aikaa. 

- Nuotteihini pitää tehdä muutoksia. Nämä kaksi nuottiani edustavat täysin eri nopeusluokkaa, mutta ne kuulostavat foneettisesti samanlaisilta. Meillä oli ainakin 50 km/h ylinopeutta siihen mutkaan. Oli onni, että auto pysyi penkkojen välissä pyörillään. Sen oikea etupyörä jäi lumivallin päälle, peruutin ja pääsimme nopeasti jatkamaan matkaa. Mutta moottorin ilmansuodatin oli lumesta täysin tukossa, joten jouduimme pysähtymään ja puhdistamaan sen. 

- Fiilis on nyt surkea, mutta kausi jatkuu. Se oli itseäni huojentava tieto, että tällaisessakin seurassa vauhtini riittää. Yritetään seuraavassa kisassa uudelleen, Lindholm sanoo. 

Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua 7.-8. helmikuuta SM Vaakuna-rallilla Mikkelissä. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kuusi SM-osakilpailua. Kausi päättyy 25.-26. syyskuuta Pohjanmaa-ralliin Seinäjoelle. 

SM ARCTIC LAPLAND RALLY ROVANIEMI, EPÄVIRALLISET LOPPUTULOKSET: 

1. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota Yaris WRC 1:38:02,8
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 EVO + 3:27,6
3. Eerik Pietarinen – Miikka Anttila Skoda Fabia R5 EVO + 4:15,9
4. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 EVO + 4:38,9
5. Esa Ruotsalainen – Jukka Ruotsalainen Skoda Fabia R5 EVO + 5:58,8
6. Niclas Grönholm – Antti Linnaketo Skoda Fabia R5 + 7:41,5

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa