Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas avasi SM-kauden Tunturirallin nelostilalla

21.01.2020 / Pensas Racing / JiiVee Korpela

Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensaan siirtyminen rallin SM-sarjan SM4 -luokkaan sujui joustavasti viime viikonloppuna kaasutellussa Tunturirallissa Rovaniemellä.

Ensimmäisen yleisen luokan rallinsa päästellyt Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi selvittivät kahden päivän tuntureiden kierron ilman isompia virheitä. Luokan neljäs sija toi laihialaisille reippaan pistepotin, kun reilun 200 erikoiskoekilometrin rallista jaetaan korotetut SM-pisteet.

Pensaan työkaluna toiminut, aiemmilta vuosilta tuttu V1600 -luokan Renault Megane Coupe, tikkasi nätisti koko rankan viikonlopun ajan. Miehistö oli jyvällä vaativan rallin haasteista heti alusta alkaen. Erikoiskokeiden sijoitukset liikkuivat palkintopallin tuntumassa.

- Yksi tärkeä tavoite täyttyi kun selvitimme reitin puhtaasti maaliin saakka. Ei tarvinnut tehdä lumitöitä rallin aikana. Muutaman kerran osuttiin penkkoihin, mutta ne kuuluvat kuvaan kunnon talviralleissa. Tavoitteeksi laitetusta kolmannesta sijasta jouduimme tinkimään. Toisen päivän olosuhteet huomioiden neljäs sija tyydyttää, Pensas tiivisti.

Seitsemän erikoiskokeen jälkeen Pensas oli vielä kiinni luokan kolmannessa sijassa. Lopullinen nelostila vakiintui kolmella viimeisellä illansuun pimeydessä ajetulla pätkällä.

- Lumisade pakotti hidastamaan vauhtia. Tielle kertynyt lumi ei ollut niin hankala, kuin se mitä tuli taivaalta. Näkyvyys oli ajoittain tosi heikko. Oli pakko ottaa varman päälle, sillä meidän käyttämät lisävalot eivät oikein pelitä lumisateella. Oli parempi pitää se nelospaikka, kuin hullutella sokeana ja päätyä hankeen, järkeili Pensas vauhdinjakoa.

- Päivänvalossa ajettuihin pätkiin olen tyytyväinen. Pimeällä olen ajanut rallia melko vähän. Sitä puolta pitää jatkossa treenata ja samalla selvittää minkälaiset lisävalot toimivat parhaiten sateen sattuessa, mietti Pensas tulevia. 

Tulevaan SM-ralliin ei ole pitkä aika kun seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä helmikuun 7.-8. päivinä. Tunturiralli on Pensas Racingissä ruodittu tarkkaan ja Pensas uskoo olevansa Mikkelissä valmis iskemään mukaan kärkikahinoihin. Nyt vain jännitetään mihin suuntaan leuto talvi kääntyy Mikkelin kisaan mennessä.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa