Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammille Arctic Lapland Rallystä tuomisina kokemusta

22.01.2020 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Juho Koski-Lammin ja Samu Vaalerin taival Arctic Lapland Rallyssa ei ollut toivotunlainen. Tapahtumia riitti ja lopulta edessä oli keskeytys kilpailun yhdeksännen erikoiskokeen jälkeen.

Tapahtumat alkoivat heti kilpailun alussa. Ensimmäisen ajopäivän avauserikoiskokeella vuorossa oli kevyt hangessa vierailu risteyksessä, jonka jarrutuksen myös muutama muu huomasi haasteelliseksi. Tästä yleisön avustuksella matka jatkui, mutta päättyi muutaman kilometrin päähän jälkeen ulosajoon. Auto jäi ajokuntoon, mutta nostaminen hangesta ei tullut kyseeseen kesken käynnissä olevan erikoiskokeen, kun auto oli sen verran hankalassa paikassa.

­- Oma virhe, väärä nuotti paikkaan ja auto kevyesti nurin, vauriot jäivät vähäisiksi, kommentoi Juho Koski-Lammi perjantain tapahtumia.

Auto saatiin kuitenkin parsittua kasaan perjantai-iltana. Suurin operaatio oli tuulilasin vaihto. Ralli2-säännön turvin Koski-Lammi pääsi jatkamaan kilpailua seuraavana kilpailupäivänä.

Lauantai alkoi varovaisella ajolla ja luoton hakemisella, ajoilla kympinsakin molemmin puolin. Kahdeksannelle erikoiskokeelle kellotus oli kuudenneksi nopein. Yhdeksännellä, päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Ford-kaksikolle tuli kuitenkin maapallo lähemmin uudestaan tutuksi ja matka jäi lopulta kesken pätkän jälkeen, vaikka auto jäikin jälleen ajokuntoiseksi.

– Eipä tästä kisasta ihan hirveästi käteen jäänyt, harmittaa kyllä todella paljon. Kiitokset kuitenkin nostajille nostoavusta sekä huollolle kun laittoivat auton kuntoon perjantain jälkeen. Kiitokset myös kaikille tukijoille kilpailun mahdollistamisesta. Mikkelissä ei voida kuin parantaa tästä, toteaa Juho Koski-Lammi.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa