Facebook Twitter Email Pinterest

Lääkkeet Mikkeliin: ”Tarkat nuotit ja kireä kaasuvaijeri”

05.02.2020 / Pensas Racing / JiiVee Korpela

Mikkelin Vaakuna Ralli on näyttämönä kun rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu kurvaillaan tulevana perjantaina ja lauantaina. Viimeisten kahden viikon pakkaset ja lumisateet pelastivat Mikkeliin talviset olosuhteet kaikille yhdeksälle erikoiskokeelle. 

Kauden avauksessa Rovaniemen Tunturirallissa SM4 -luokassa neljänneksi sijoittuneet Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi lähtevät Mikkeliin uudella sykkeellä. Kisapirssin, Renault Meganen konehuoneesta löytyi sanottavaa Tunturirallin jälkeen.

- Auto oli penkissä ja siellä todettiin moottorin tehoissa puutteita. Pienillä kierroksilla kone kävi laihalla ja tehoalueet heittelivät paljon. Muutakin remonttia on tehty. Tunturissa kuskin puoleinen etupyörä osui pienissäkin rytkyissä runkoon, ja se söi nastoja renkaasta. Vika paljastui löysään tukivarren puslaan. Korjausten jälkeen auto tuntuu nyt pirteämmältä ja vakaammalta, Pensas listasi.

Mikkelissä ajetaan rallin avauspäivänä vain yksi erikoiskoe. Se on perjantai-illan yleisöä viihdyttävä raviradan pyöritys. Lauantaina on sitten täysi työpäivä kahdeksalla Etelä-Savon rallitiellä. Pensaalla on omat toivomukset reitin suhteen, mutta ne eivät taida toteutua leudoksi ennustetun kisasään vuoksi.

- Toivottavasti tiet olisivat siinä kunnossa, että pääsisi ajamaan omilla ajolinjoilla. Jos tiet ovat pahasti spooreilla, siinä mennään sitten kuin Tunturirallissa. Koppi on käsiä täynnä, eikä kello tykkää. Tuollaisella V-luokan autolla vauhti tyssää heti kun peli lähtee urasta pöperölle, tietää Pensas.

- Luokkaamme tulee mukaan uusia kuljettajia ja kilpailu kovenee. Se vaatii itseltä aina vain parempia suorituksia, eikä virheisiin ole varaa. Tunturirallissa huomasimme, että ensimmäisinä tehtyjen pätkien nuotit eivät olleet riittävän tarkat. Yritetään nyt saada reitti tarkasti vihkoon heti alusta alkaen ja pidetään kaasuvaijeri riittävän kireällä. Kaikki mukaan lähtevät pisteet tulevat tarpeeseen.

Mikkelin Vaakuna Rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy nyt perjantaina klo 19:30. Lauantaina rallikaravaani suuntaa reitille aamupäivällä klo 10:00. Maalipaikalle Mikkelin torille kärki saapuu heti klo 19:00 jälkeen.

Kuva: Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa