Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Pynnönen odottavin mielin Mikkeliin

05.02.2020 / Pynnönen Racing tiedotus

Kauden toinen SM-ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina Mikkelin ympäristössä Vaakuna-rallin maineikkailla ja haastavilla erikoiskokeilla. Kaikkiaan haasteeksi on asetettu 9 erikoiskoetta joilla yhteismittaa on runsaat 111 kilometriä. 

Kun Mikkelin raviradalla perjantai-iltana startataan yleisö-ek:lle, on varmaa että ainakin SM1-luokan autokunnassa Ville Pynnönen (JyvUA) - Enni Mälkönen (LamUA) ollaan innoissaan.
 
Kolme viikkoa sitten ajetussa Arctic Lapland Rallyssa TGS Worldwiden ilmoittama Skoda Fabia R5 päätyi viimeisellä ek:lla lumipenkan päälle vain muutama kilometri ennen viimeisen ek:n maalia.
 
- Arcticissa ajettiin nousujohteista vauhtia keskeytykseen asti, sitä vauhtia on tavoite jatkaa Mikkelissäkin. Jos nyt vauhti olisi heti alkuvaiheessa sitä mitä se oli Rovaniemellä lauantain aikana niin ollaan tyytyväisiä. Realistinen tavoitteemme on ajaa kahdeksan sakkiin. Nyt olisi todella päästävä maaliin, viime kausi mukaan lukien nyt on kolme keskeytystä alla ja sitä punaista Fiskarsin lapiota en halua enää nähdä. Sen sijaan haluan nähdä Mikkelin Torin lauantai-iltana ehjän ajon jälkeen, suunnitelee Pynnönen.
 
Menneenä viikonloppuna parivaljakko vietti sunnuntaita Keuruulla testien merkeissä.
 
- Nuottia ollaan treenattu ja kehitetty tässä kisojen välissä, Keuruulta saatiin vielä hieman lisää kokemusta niin lumipöperössä ajamisesta kuin hiekalle kuluneesta urastakin. Lauantain keli voi olla vaihteleva kun ennusteet ovat aivan nollan tuntumassa, varmasti ainakin aurinkoisissa kohdissa on lumisohjoa tarjolla. Numerolla 9 kun startataan niin se voi olla oikeinkin hyvä numero lähteä ensimmäistä kertaa Mikkelin hienoja tiestöjä ajamaan, tuumailee ykkösohjaaja lopuksi.
 
Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa