Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Pynnönen odottavin mielin Mikkeliin

05.02.2020 / Pynnönen Racing tiedotus

Kauden toinen SM-ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina Mikkelin ympäristössä Vaakuna-rallin maineikkailla ja haastavilla erikoiskokeilla. Kaikkiaan haasteeksi on asetettu 9 erikoiskoetta joilla yhteismittaa on runsaat 111 kilometriä. 

Kun Mikkelin raviradalla perjantai-iltana startataan yleisö-ek:lle, on varmaa että ainakin SM1-luokan autokunnassa Ville Pynnönen (JyvUA) - Enni Mälkönen (LamUA) ollaan innoissaan.
 
Kolme viikkoa sitten ajetussa Arctic Lapland Rallyssa TGS Worldwiden ilmoittama Skoda Fabia R5 päätyi viimeisellä ek:lla lumipenkan päälle vain muutama kilometri ennen viimeisen ek:n maalia.
 
- Arcticissa ajettiin nousujohteista vauhtia keskeytykseen asti, sitä vauhtia on tavoite jatkaa Mikkelissäkin. Jos nyt vauhti olisi heti alkuvaiheessa sitä mitä se oli Rovaniemellä lauantain aikana niin ollaan tyytyväisiä. Realistinen tavoitteemme on ajaa kahdeksan sakkiin. Nyt olisi todella päästävä maaliin, viime kausi mukaan lukien nyt on kolme keskeytystä alla ja sitä punaista Fiskarsin lapiota en halua enää nähdä. Sen sijaan haluan nähdä Mikkelin Torin lauantai-iltana ehjän ajon jälkeen, suunnitelee Pynnönen.
 
Menneenä viikonloppuna parivaljakko vietti sunnuntaita Keuruulla testien merkeissä.
 
- Nuottia ollaan treenattu ja kehitetty tässä kisojen välissä, Keuruulta saatiin vielä hieman lisää kokemusta niin lumipöperössä ajamisesta kuin hiekalle kuluneesta urastakin. Lauantain keli voi olla vaihteleva kun ennusteet ovat aivan nollan tuntumassa, varmasti ainakin aurinkoisissa kohdissa on lumisohjoa tarjolla. Numerolla 9 kun startataan niin se voi olla oikeinkin hyvä numero lähteä ensimmäistä kertaa Mikkelin hienoja tiestöjä ajamaan, tuumailee ykkösohjaaja lopuksi.
 
Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa