Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarille Mikkelistä monenlaista kokemusta tulevaan

09.02.2020 / Sami Pajarin tiedotus

Kuva: Hannu Rainamo

SM3-luokan kakkospaikalla Mikkelin Vaakuna-ralliin starttasi 18-vuotias Flying Finn Future Star Sami Pajari (HeiUA) uuden kartanlukijansa Marko Salmisen (NoorUA/MK) kanssa.

Lähtökohtaisesti kilpailun tavoitteena oli ajotuntuma JWRC-sarjan osakilpailuun Ruotsin MM-rallin varten, sekä kuljettajan ja kartanlukijan yhteistyön syventäminen.

Mikkelin kilpailu avattiin perjantai-iltana raviradalla ajetulla yleisö-ek:lla lumisateen kera. Hallitseva mestari luonnehti lauantain olosuhteita seuraavasti.

-Nuotittaessa sää oli mukavasti pakkasella, mutta lauantaille ennustetaan lämpöasteita. Sää varmasti asettaa sen myötä omat haasteensa ja miten renkaat kestävät jos tie menee puhki.

Lauantai käynnistyi hieman tunnustellen, mutta päivän ensimmäisen ek:n jälkeen oli pian yllätys vastassa. EK 3:lla Pajari-Salminen kaksikko jäi edellä lähteneen aikaansaamaan sumaan ensimmäisenä ja nopeasti aikaeroa kärkeen olikin yli viisi minuuttia. Nykysääntöjen myötä kilpailunjohdolta voi hyvin perustein ja todistein hakea aikahyvitystä. Näin toimittiin ja hyvitys annettiin. Ensimmäiseen huoltoon saavuttaessa oli sijoitus neljäs, reilut 15 sekuntia kärjessä lentäneeseen Heikki Koski-Lammiin verrattuna.

Tauon jälkeen ajo alkoi löytyä ja ek4:lla syntyi kolmanneksi nopein aika. Vaiherikas kilpailu sai jatkoa jo heti ek5:lla. Ison tien osuudella urassa ollut kivi rikkoi oikean eturenkaan, joka lopulta hajosi niin totaalisesti että auto alkoi saada ylimääräisiä vaurioita.

Renkaanvaihto ek:lla sujui nopeasti, mutta eroa pohja-aikaan tuli kuitenkin hieman yli 3 minuuttia, kokonaissijoitus valahti sijalta neljä sijalle kymmenen.

Jäljellä olleet neljä seuraavaa ek:ta osoittivat vaikeuksista huolimatta hyvää vauhtipotentiaalia. Kaikilla sijoitus neljän sakkiin ja sen myötä nousu sijalle seitsemän aikatappion kärkeen oltua lopputuloksissa reilut kolme ja puoli minuuttia.

-Vauhti oli hyvää koko päivän, harmi että rengasrikko söi sijoituksen kärkipäästä, summasi kartanlukija Salminen päivän monia vaiheita.

SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Joensuun Itärallissa, mutta Pajari-Salminen kaksikko suuntaa välissä kohti Ruotsia jo heti Vaakuna-rallin jälkeen sunnuntaina. 

Sami Pajari somessa:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/samipajariofficial/
TWITTER: https://twitter.com/samipajari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa