Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen: "Nyt täytyy nollata ajatukset"

12.02.2020 / Joonas Huovinen Rallying tiedotus / Timo Louhelainen

Kauden toinen Ralli SM-sarjan kilpailu Mikkelissä päättyi Joonas Huovisella keskeytykseen jo alkumetreillä. Näin ollen pistetili on vielä avaamatta tämän kauden osalta.

Perjantai-illan yleisöerikoiskokeella oli jo nähtävissä, että yrityksen puutteesta homma ei ainakaan jäisi kiinni Mikkelissä. Olosuhteet olivat todella haastavat sankan lumipyryn takia. 

Pitkiä luisuja sekä minimalistisien penkkojen pöllytystä nähtiin Huovisen ja monen muunkin toimesta pitkin iltaa raviradalla. Huovisen sijoitus ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen oli SM3-luokan viidestoista.

Lauantaina edessä oli pitkä kilpailupäivä, kahdeksan haastavaa erikoiskoetta ja yhteensä 110 erikoiskoekilometriä. Aamun herätyksenä toimi Saksan, 11,66 kilometriä pitkä erikoiskoe. Jo ennen puolta väliä Huovisen Peugeot kuitenkin liukui syvään ojaan, jonka seurauksena aikaa tuhraantui yli 10 minuuttia. Katsojien avustuksella matka kuitenkin jatkui.

- Pari napsua pitäisi rauhoittaa menoa, jotta pysytään reitillä eikä olisi liikaa puristusta, Huovisen kartanlukija Arto Romppanen kommentoi ojaan ajon jälkeen.

Kaksikko jatkoi vielä kolmannen erikoiskokeen läpi, mutta sen jälkeen syntyi päätös keskeyttämisestä.

- Hävittiin niin paljon aikaa kakkosella, että ei ollut enää järkeä jatkaa kilpailua, vaikka auton puolesta se olisi ollut mahdollista. Pistesijat karkasivat ulottumattomiin, joten päätettiin pistää pillit pussiin ja lähteä keskittymään tuleviin kilpailuihin, Huovinen kertoo.

Tiimissä ei ole heitetty pyyhkeitä kehiin vaikeasta alkukaudesta huolimatta. Kuljettaja itse tietää, että ajaminen kyllä sujuu, kunhan kaikki muut palaset loksahtavat kohdalleen. Kotiläksyjä on tiedossa ja tietty rentous koko hommaan on löydettävä ensimmäiseksi.

- Nyt täytyy nollata ajatukset kokonaan ja yrittää löytää sisäinen rauha, jonka jälkeen voi aloittaa puhtaalta pöydältä rakentamaan parempaa loppukautta. Katsotaan, jos auton vaihdelaatikko saadaan huollosta takaisin ennen tulevan viikonlopun Ilomantsi rallia, niin käydään siellä treeni mielessä kilpailemassa vielä ennen Joensuun osakilpailua, Huovinen suunnittelee.

Seuraava Ralli SM-sarjan osakilpailu ajetaan Huovisen kotimaisemissa, Joensuussa helmikuun viimeisenä päivänä. Joensuun SM Itäralli päättää sarjan talvikauden.

Kuva: Timo Louhelainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa