Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla edessä Ruotsin MM-ralli - ”Alussa ei voi antaa tasoituksia”

13.02.2020 / Lauri Joona tiedotus, Anu Haapalainen

Kotimaisen Ralli SM -sarjan täyspotilla eli kahdella luokkavoitolla aloittaneella Lauri Joonalla on edessä uusi rallihaaste, kun hän starttaa uransa ensimmäiseen Ruotsin MM-ralliin.

Sastamalalaisella 23-vuotiaalla Lauri Joonalla on edessään ralliuransa toinen MM-startti. Ensimmäinen oli viime kesän Suomen MM-rallissa, missä Joona ajoi vakuuttavasti kaksivetoisten luokan kolmanneksi ja vei nimiinsä myös parhaan ensikertalaisen palkinnon.

- Ruotsiin lähdetään maltillisin tavoittein. Lähdetään hakemaan kokemusta ja tavoitteena on päästä maaliin, kertoo Joona.

Lauri Joona starttaa kauden ensimmäiseen junioreiden MM-sarjan (JWRC) osakilpailuun numerolla 50. Kartturina hänellä toimii kokenut Ari Koponen

- Arin kanssa yhteistyö on vaivatonta. Hänellä on paljon kokemusta ulkomailla kilpailemisesta, Joona toteaa.

Auto, jolla Joona ja Koponen kilpailevat JWRC-sarjassa, on M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019. Vastaavalla kilpurilla hän on ajanut menestyksekkäästi myös Ralli SM -sarjassa. 

- JWRC-auto on muuten täysin identtinen oman automme kanssa, mutta alusta on erilainen. Torstaina ajettavalla testierikoiskokeella, mikäli se edes ajetaan, ei saa autoa säädettyä yhtään. Eli ensimmäisellä pätkällä auto tarvitsisi saada säädettyä hyväksi.

Ruotsin MM-ralli on kärsinyt leudosta ja lumettomasta talvesta, ja olipa aivan hilkulla, ettei koko kisaa jouduttu perumaan. Lopulta järjestäjät tiedottivat, että kisa ajetaan lyhennettynä. Ja se lyhentyi keskiviikkona entisestään, kun kilpailun tuomaristo ilmoitti, että kisan avaava yleisöerikoiskoe Karlstadin raviradalla ajetaan testierikoiskokeena.

Rallin ohjelmassa on tällä hetkellä 10 erikoiskoetta ja alle 170 ek-kilometriä. Kisa alkaa perjantaina Norjan puolella ajettavalla Hof-Finnskogin erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä ajettavaan Power Stageen.  

- Kilpailu on lyhentynyt niin merkittävästi, että alussa ei voi antaa suuria tasoituksia. Tulossa on vähän tynkä kilpailu, mutta pitää ajaa sitäkin lujempaa, jos haluaa pysyä hyvillä sijoituksilla.

JWRC-kauden 2020 avauskilpailu, Ruotsin MM-ralli, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kisaan on ilmoittautunut 16 autokuntaa.

Reitti ja aikataulu: https://rallysweden.com/wp-content/uploads/2020/02/rs20_itinerary_20-02-07.pdf

Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/results/rally-results/rally-sweden/results/ 

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

Kuva: M-Sport

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa