Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla edessä Ruotsin MM-ralli - ”Alussa ei voi antaa tasoituksia”

13.02.2020 / Lauri Joona tiedotus, Anu Haapalainen

Kotimaisen Ralli SM -sarjan täyspotilla eli kahdella luokkavoitolla aloittaneella Lauri Joonalla on edessä uusi rallihaaste, kun hän starttaa uransa ensimmäiseen Ruotsin MM-ralliin.

Sastamalalaisella 23-vuotiaalla Lauri Joonalla on edessään ralliuransa toinen MM-startti. Ensimmäinen oli viime kesän Suomen MM-rallissa, missä Joona ajoi vakuuttavasti kaksivetoisten luokan kolmanneksi ja vei nimiinsä myös parhaan ensikertalaisen palkinnon.

- Ruotsiin lähdetään maltillisin tavoittein. Lähdetään hakemaan kokemusta ja tavoitteena on päästä maaliin, kertoo Joona.

Lauri Joona starttaa kauden ensimmäiseen junioreiden MM-sarjan (JWRC) osakilpailuun numerolla 50. Kartturina hänellä toimii kokenut Ari Koponen

- Arin kanssa yhteistyö on vaivatonta. Hänellä on paljon kokemusta ulkomailla kilpailemisesta, Joona toteaa.

Auto, jolla Joona ja Koponen kilpailevat JWRC-sarjassa, on M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019. Vastaavalla kilpurilla hän on ajanut menestyksekkäästi myös Ralli SM -sarjassa. 

- JWRC-auto on muuten täysin identtinen oman automme kanssa, mutta alusta on erilainen. Torstaina ajettavalla testierikoiskokeella, mikäli se edes ajetaan, ei saa autoa säädettyä yhtään. Eli ensimmäisellä pätkällä auto tarvitsisi saada säädettyä hyväksi.

Ruotsin MM-ralli on kärsinyt leudosta ja lumettomasta talvesta, ja olipa aivan hilkulla, ettei koko kisaa jouduttu perumaan. Lopulta järjestäjät tiedottivat, että kisa ajetaan lyhennettynä. Ja se lyhentyi keskiviikkona entisestään, kun kilpailun tuomaristo ilmoitti, että kisan avaava yleisöerikoiskoe Karlstadin raviradalla ajetaan testierikoiskokeena.

Rallin ohjelmassa on tällä hetkellä 10 erikoiskoetta ja alle 170 ek-kilometriä. Kisa alkaa perjantaina Norjan puolella ajettavalla Hof-Finnskogin erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä ajettavaan Power Stageen.  

- Kilpailu on lyhentynyt niin merkittävästi, että alussa ei voi antaa suuria tasoituksia. Tulossa on vähän tynkä kilpailu, mutta pitää ajaa sitäkin lujempaa, jos haluaa pysyä hyvillä sijoituksilla.

JWRC-kauden 2020 avauskilpailu, Ruotsin MM-ralli, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kisaan on ilmoittautunut 16 autokuntaa.

Reitti ja aikataulu: https://rallysweden.com/wp-content/uploads/2020/02/rs20_itinerary_20-02-07.pdf

Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/results/rally-results/rally-sweden/results/ 

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

Kuva: M-Sport

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa