Facebook Twitter Email Pinterest

Kartuttaako karkauspäivä Luhtaniemen pistetiliä? - ”Virheettömällä suorituksella ollaan tuloslistalla korkealla”

24.02.2020 / Anu Haapalainen / Jani Luhtaniemen tiedotus

Tuusulalainen 22-vuotias Jani Luhtaniemi lähtee Itäralliin luottavaisin mielin hakemaan virheetöntä suoritusta. Tavoitteena on kartuttaa pistetiliä ja vahvistaa asemia SM3-luokan kärkikahinoissa.

Jani Luhtaniemen paluu ralliauton rattiin armeijavuoden jälkeen on tulosten valossa sujunut enemmän kuin hyvin. Kahden ensimmäisen SM-osakilpailun jälkeen Luhtaniemi on SM-pisteissä hienosti neljäntenä.

Kauden kolmas, ja samalla talvikauden päättävä Ralli SM -osakilpailu, SM Itäralli, ajetaan lauantaina 29. helmikuuta Joensuussa ja sen ympäristössä. Alun perin kuuden erikoiskokeen mittainen kilpailu lyheni yhdellä, kun Joensuun raviradalle kaavailtu yleisöerikoiskoe jää sääolosuhteiden takia pois ohjelmasta. Tiukkaan ja tasaväkiseen SM3-luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 19 kilpailijaparia. Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpaileva Jani Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen starttaavat Ford Fiesta R2T -autolla kisaan numerolla 36.

- Tänä vuonna ajetaan lähestulkoon samat pätkät kuin viime vuonna. En siis oikeastaan tiedä reitistä etukäteen mitään, kun viime vuonna ei oltu ajamassa. Mutta tiestö on varmasti todella vauhdikas ja korkeuseroja on, arvioi Luhtaniemi.

Edellisessä SM-osakilpailussa, Mikkelissä ajetussa SM Vaakuna-Rallissa, ei tapahtumia puuttunut. Kaksikko vei nimiinsä yhden pohja-ajan, sen jälkeen kypäräpuhelimet lakkasivat toimimasta ja myöhemmin vielä vaihdelaatikkokin alkoi temppuilla. Kaikesta huolimatta loppusijoituksena oli ensimmäinen palkintokorokesijoitus, mikä antaa itseluottamusta ja varmuutta myös tulevaan kisaan.

- Auto on laitettu kuntoon Mikkelin jälkeen ja torstaina käydään ajamassa ”mutteritestiä”, että kaikki varmasti toimii ja voi luottavaisin mielin lähteä Joensuuhun. Tavoitteena on ajaa puhtaasti, tarkasti ja virheettömästi ralli läpi. Sillä suorituksella ollaan varmasti korkealla tuloslistalla!

Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu, SM Itäralli, ajetaan tulevana lauantaina Joensuussa ja sen ympäristössä. Kilpailussa ajetaan viisi erikoiskoetta. 


Kilpailun kotisivut: https://www.itaralli.fi/
Ilmoittautuneiden lista: https://bit.ly/2vanHzi
Tulosseuranta: http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

Facebook @JaniLuhtaniemiRacingTeam

Twitter @janiluhtaniemi

Instagram @janiluhtaniemi 

Kuva: Chilipictures / Tomi Hänninen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa