Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas luottaa Mikkelin vauhtiin myös Joensuussa

26.02.2020 / JiiVee Korpela / Pensas Racing tiedotus

Edellisessä rallin SM-sarjan osakilpailussa Mikkelissä SM4 -luokan selvästä johtoasemasta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tekniseen vikaan keskeyttänyt Jere Pensas uskoo iskun olevan tallella nyt lauantaina ajettavassa Joensuun Itärallissa.

Mikkelissä keskeytyksen aiheutti ajouralla utupyörään osunut jäinen lohkare, joka rikkoi tukivarren ja pyörä painui lokasuojaa vasten. Pensaan Renault Megane oli osumassa saanut paljon muitakin vaurioita. Ne selvisivät vasta kotipajalla Laihialla.

- Pyörän taittuminen oli vääntänyt vetoakselia, joka oli rikkonut vaihdelaatikon. Samaan remonttilistaan meni etukelkka ja tukivarret. Nyt kun vielä tarkistetaan pyöränkulmat, niin auto on valmis Itärallin, listasi Pensas Juha isän iltapuhteet.

Entuudestaan yhden Itärallin kokemuksella Pensas tietää, että Joensuun ympäristön tiet ovat erilaiset, mihin Pohjanmaalla on totuttu. Edellisessä SM-rallissa hyvää rytmiin päässyt laihialainen uskoo saman vireen jatkuvan myös Itärallin erikoiskokeilla.

- Kaikki lähtee siitä, että saamme nuottijakson aikana kaikki tärkeät merkit paperille. Kun se puoli on hoidettu tarkasti, on turvallista lähteä reitille. Jos ralli ajetaan pääosin isoilla teillä, se sopii meille. Pienet tiet saattavat heikon talven jäljiltä mennä huonoon kuntoon. Silloin isolla numerolla liikuttaessa ei pysty menemään nuotin mukaan. Toivotaan lauantaille jouhevia Itäsuomalaisia ralliteitä, sanoo Jouni Saarijärven nuotinlukuun luottava Pensas.

SM4 -luokassa seitsemäntenä ennen Itärallia olevan Pensaan pisteet ovat peruja Tunturirallin neljännestä sijasta. Rallin SM-sarjan talvikauden hyvästelevä Itäralli on tärkeä etappi, kun siirrytään kevättauolle ennen kesällä ajettavia kolmea osakilpailua.

- Kauden tavoitteeksi on asetettu SM-mitali. Sen saavuttaminen ei onnistu, jos tulee vain jämäpisteitä. Voitto Itärallista on ykköstavoite, josta pidämme kiinni. Helpolla emme pääse, mutta kaikki mitä osataan, laitetaan peliin. Lähdetään Mikkelin vauhdilla heti alusta alkaen, lupaa Pensas.

Joensuun Itäralli käynnistyy lauantaina 29. helmikuuta klo 10:00 Joensuun keskustasta. Rallin kärkipää saapuu maaliin samaan paikkaan illansuussa klo 18:30 alkaen. 

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa