Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa haluaa päättää talvikauden pistejohtajana - "Ei mitään paineita"

27.02.2020 / Jari Hotti / Asunmaa Racing tiedotus

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Joensuun seudulla legendaarisen Itärallin merkeissä. Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa suuntaavat SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailuun SM1-luokan pistejohtajina. 

Teemu Asunmaalle rallin SM-sarjassa kuluva kausi alkukauden osalta on ollut onnistunut. Kauden avanneessa Tunturirallissa tammikuussa Rovaniemellä alavutelainen ajoi SM1-luokan voittoon ja edellisestä osakilpailusta Mikkelin Vaakuna Rallista tuli toinen sija. 52 pistettä tässä vaiheessa kautta oikeuttaa SM1-luokan pistejohtajan asemaan, seitsemän pisteen erolla ennen toisena olevaa Emil Lindholmia. 

Asunmaan mukaan ykköstavoite Joensuussa lauantaina ajettavassa Itärallissa, rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, onkin pitää kiinni pistejohdosta, pistejohtajana reilun kolmen kuukauden mittaiselle sarjatauolle talvikauden jälkeen kun olisi tietysti se paras tilanne lähteä. 

- Se olisi tosi hyvä. Katsotaan miten kilpailu viikonloppuna menee. Ei oteta kuitenkaan mitään paineita, Asunmaa naurahtaa. 

Poikkeuksellisen lauha talvi ei ole pelkästään perunut kilpailuja Suomessa, vaan myös hyvien testiolosuhteiden löytäminen on ollut tiimeille haastava tehtävä. Asunmaa ajoi testiä reilut 100 kilometriä Tahkolla tiistaina ja lisää testejä on luvassa vielä torstaina, pari päivää ennen varsinaista kilpailua. Olosuhteet Savon suunnalla eivät aivan vastanneet sitä mitä Asunmaa odottaa lauantain kilpailulta. 

- Lunta oli hieman liikaa ja jäiset penkat, eikä tie mennyt missään kohtaa soralle, mitä rallissa lauantaina tulee tapahtumaan, Asunmaa kuvailee. 

Siinä missä Asunmaa joutui edellisessä SM-rallissa Mikkelissä pistejohtajana "aura-auton" rooliin, niin Joensuussa tilanne on toinen. Rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen tähdittää Itärallia ja starttaa reitille numerolla yksi, eli SM1-luokan kuljettajien edelle. Asunmaa tervehtii irlantilaiskuljettajan mukana oloa ilolla, mutta samalla myös muistuttaa, että lähtötilanne on nyt täysin erilainen kuin Mikkelissä. 

- Kelit ovat olleet sellaiset, että eipä sillä taida olla suurtakaan merkitystä. Puhtaat tiet, puoliksi soralla ja puoliksi jäällä, ja näillä näkymin kun koko viikolla ei ole satamassa lunta. Mikkelissähän se oli niin, että osa teistä oli aurattu lumisateiden jälkeen ja osa ei, Asunmaa muistuttaa. 

Itäralli ajetaan yksipäiväisenä kilpailuna helmikuun viimeisenä lauantaina ja viidelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 98 kilometriä. 

Joensuun SM-rallin aikataulu 

Lauantai 29.2. 

10.01 - Seremonialähtö Joensuun kauppatorilta 

10.49 - EK1 Kostamo (14,45 km) 
11.33 - EK2 Satulavaara (11,50 km) 
13.21 - EK3 Riutta (33,22 km) 
16.42 - EK4 Oskola (26,60 km) 
17.16 - EK5 Palo (12,36 km) 

18.30 - Maaliseremonia Joensuun kauppatorilla 

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa