Facebook Twitter Email Pinterest

Itärallin suoritus nosti Metsälän SM-pisteissä viidenneksi

29.02.2020 / Antti Lahtinen / Juuso Metsälän tiedotus

SM1-luokassa kilpaileva Juuso Metsälä povasi Itärallista talven haastavinta, mutta ralli onnistui lopulta loistavasti. Vauhti on noussut tasaisesti kauden edetessä ja Pohjois-Karjalasta kotiin viemisinä oli viidenneksi korkeimmat SM-pisteet. 19-vuotiaan Metsälän ja kartanlukija Matti Kankaan tasaiset suoritukset ovat kartuttaneet pistepottia 27 pisteen verran. 

Ralli alkoi kahdeksanneksi nopeimmalla kellotuksella kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Eroa kärkeen oli kertynyt tässä vaiheessa rapiat puoli minuuttia. Huoltoon saapui tyytyväinen kuljettaja. 

-Fläppitaululle kirjattiin ehkä jopa hieman parempia aikoja, mitä odotin. Vähän jännitti, miten näillä huippunopeilla teillä kyyti riittää, mutta sehän riitti ihan hyvin. Ei mitään riskejä otettu, mutta yhden nypyn jälkeen täytyi käyttää koko tie hyväksi, ettei suistuttu, summasi Metsälä ensimmäisessä huollossa. 

Huollon jälkeen suunnattiin kohti kilpailun pisintä erikoiskoetta. Reilu 33 km pitkä Riutan erikoiskoe ei kuulunut Juuson suosikkeihin, mutta kello kuitenkin tykkäsi. Tuloksena viidenneksi nopein aika. 

-Yritin ajaa siistimmin, mitä yleensä ja se näytti toimivan. Esa Ruotsalaista voitettiin 0,1 sekuntia, mutta ei nyt innostuta liikaa. Katsotaan sitten maalissa, kumpi on edellä. Turhia riskejä en lähde ottamaan. 

Ruotsalainen sai lopulta pitää paikkansa, eikä kaksi viimeistä erikoiskoetta tuonut muutoksia tuloslistaan. Juuson yleiskilpailusijoitus oli lopulta kuudes. Rallin voittoon ajoi Emil Lindholm, toiseksi nopeinta vauhtia piti Teemu Asunmaa. Kolmanneksi ajoi MM-sarjasta tuttu Craig Breen. Hyundai-kuljettaja toi SM-sarjaan mukavan piristysruiskeen rengastestin merkeissä. Breenin jääminen kolmanneksi kertoo SM-sarjan huimasta tasosta. 

Seuraava SM-ralli ajetaan Kouvolassa 12.-13.6. 

Sarjapisteet (SM1) 

1.Teemu Asunmaa 70p
2.Emil Lindholm 70p
3.Eerik Pietarinen 35p
4.Esa Ruotsalainen 28p
5.Juuso Metsälä 27p 

Kuva: Jarno Saari 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa