Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen päätti talvikauden podiumille

01.03.2020 / Jarno Saari

Ralli SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Joensuun Itärallin haastavilla erikoiskokeilla. Jaro Kinnunen oli hyvässä vauhdissa SM2-luokassa ja kovan kamppailun jälkeen Mitsubishi-kuljettaja pokkasi maalissa kolmannen sijan.

Edelle ehtivät Ville Hautamäki ja Riku Tahko. Kinnusen ero luokkavoittoon oli 15,4 sekuntia.

Edellisen Mikkelin osakilpailun voiton jälkeen nyt saavutettu palkintopallin kolmas koroke ei täysin tyydyttänyt Jarospeedin kuljettajaa.

- Käytännössä voittomahkut menivät EK3:lla, joka oli rallin pisin pätkä. Päätin yrittää ajaa siellä rajummin vastoin omaa luontaista ajotyyliäni. Kello sitten kertoi, että se taktiikka ei toiminut, Kinnunen myönsi.

Itärallin kahden ensimmäisen erikoiskokeen ajan Kinnunen piti hallussaan niukkaa johtopaikkaa, mutta putosi sen jälkeen kolmanneksi.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka kellottivat vielä pohja-ajat kahdelle viimeiselle pikikselle, mutta pitkällä kolmos-EK:lla menetettyä aikaa ei enää saatu ajettua kiinni.

- Loppupätkät näyttivät, että sellainen keula edellä ajaminen toimii paremmin. Siihen olen tyytyväinen, että pystytään olemaan vauhdin puolesta uudessa luokassa kilpailukykyisiä. Tästä tähdätään hyvillä mielin kohti kesäkautta, Kinnunen päätti.

SM-sarja jatkuu Kouvolassa 12.-13. kesäkuuta. Jaro Kinnunen jää odottamaan kesän ralleja SM-pistetaulukon viidennellä sijalla. 

Kuva: Jarno Saari 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa