Facebook Twitter Email Pinterest

Ford Motorcraft toisena kevättauolle - Pajari nopein Itärallissa

02.03.2020 / Anu Haapalainen

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaa ajetaan Ralli SM -osakilpailuiden yhteydessä. Talvikauden päättävä osakilpailu, SM Itäralli, ajettiin lauantaina Joensuussa.

Ford Fiestat olivat vahvoja myös kauden kolmannessa SM-osakilpailussa, Joensuussa ajetussa SM Itärallissa. Uusimman, vuoden 2019 Ford Fiesta R2T - kehitysversion käskytettäväkseen saanut Sami Pajari oli lähes heti sinut menopelinsä kanssa, ja ajoi vakuuttavasti koko kisan läpi. Lopussa jo hieman varmistellut Pajari korjasi suurimman pistepotin FST-sarjassa. Hän ajoi kolme pohja-aikaa, ja vei nimiinsä myös SM3-luokan voiton.

- Kaikkiaan tosi hyvä päivä, keli, tiet ja olosuhteet olivat loistavat. Oli kerrassaan makeata vetää. Valtaosa reitistä oli ihan jäätä, mutta renkaat säilyivät hyvinä, vaikka sitä hieman ennalta arvuuteltiin, Pajari tuumasi maalissa.

Kauden kaksi aiempaa osakilpailua voittanut Lauri Joona ajoi toiseksi niin SM3-luokassa kuin FST-sarjassakin. Tällä suorituksella Joona jatkaa Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan kärjessä kohti kesän soraralleja.

- Kyllä ralli hyvin meni. Meillä oli vähän huono rengastaktiikka kisaan ja siitä kärsittiin alussa. Jonkin matkaa ajeltiin edessä ajaneen perässä EK3:lla ja kahdella viimeisellä ajettiin pohja-aikavauhtia, joten kaikin puolin hieno kisa!

Kolmanneksi Ford Motorcraft FST-sarjassa ajoi Aleksi Röyhkiö, joka oli kisan alussa aivan kärkikuskien vauhdissa. Rallin jälkimmäinen puolisko ei sujunut aivan samaan tahtiin, joten maalissa tulokseksi kirjattiin tiivisvauhtisen SM3-luokan viides sija.

- Selkeää syytä kilpailukyvyn heikkenemiselle ei ole vielä tiedossa. Täytyy tutkia asia kunnolla auton incareista. Pitkällä EK3:lla tuli muutamia virheitä, ja renkaat tuntuivat menettävän parasta pitoaan, mutta ei ne vielä selitä asiaa, Röyhkiö totesi tiedotteessaan.

Kilpailun yhdeksi ratkaisuerikoiskokeista ennakoitu, yli 33 kilometriä pitkä Riutta ja sen ojat tulivat tutuiksi niin Jani Luhtaniemelle kuin Sami-Matti Trogenille. Luhtaniemi selvisi säikähdyksellä, mutta Trogenilla oli huonompi tuuri. Lumihanki imaisi Ford Fiestan ojaan, eikä paikalla ollut apuvoimia auton saattamiseksi takaisin tielle.

- Se oli sellainen nyppy ja vasen. Siinä vaiheessa, kun perä osui penkkaan, tajusin ettei mitään ollut enää tehtävissä. Meillä oli paikkaan liian optimistinen nuotti, olisi pitänyt olla hitaampi. Sattui vielä sellainen ulosajopaikka, ettei siinä ollut juuri yleisöä, joten ei saatu autoa ylös ojasta, kertasi vasta kolmatta nuottiralliaan ajanut Trogen tapahtumia.

Pistetiliään kartuttivat myös Juho Koski-Lammi, Joni Oksanen ja Kristian Nieminen.

Ford Motorcraft Rally Team on tiimien SM-sarjan ainoa 2-vetokuskeja ajattava tiimi. Hyvin alkukaudella ajaneet Joona, Röyhkiö ja Luhtaniemi ovat pitäneet tiimin aivan kärkikahinoissa. Kesätauolle Ford Motorcraft Rally Team suuntaa sarjakakkosena.

Seuraavan kerran pisteistä ajetaan kesäkuussa Kouvolassa.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyn pistetilanne 3/6 osakilpailua:

1) Lauri Joona 88
2) Sami Pajari 69
3) Aleksi Röyhkiö 50
4) Jani Luhtaniemi 44
5) Joni Oksanen 29
6) Juho Koski-Lammi 18

7) Sami-Matti Trogen 16

8) Kristian Nieminen 16
9) Nico Valkonen 0

Ralli SM, tiimien suomenmestaruus 3/6 osakilpailua:

1) TGS Skoda Team 140
2) Ford Motorcraft 117
3) Porvoon Autopalvelu 106

4) TGS Worldwide 59
5) Dynamo 42
6) Printsport 23

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan pisteistä ajetaan Ralli SM -sarjan yhteydessä. Kausi alkoi viime viikonloppuna Rovaniemeltä Arctic Lapland Rallystä ja päättyy syyskuun lopulla ajettavaan Pohjanmaa SM-Ralliin. Yhteensä osakilpailuita on kuusi. 

http://www.artokumpumaki.fi/ford-motorcraft-fst/ 

Kuva: Toni Ollikainen 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa