Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla

20.07.2020 / Anu Haapalainen / Lauri Joonan tiedotus

Koronapandemia tyhjensi kevään ja alkukesän rallikalenterit niin meiltä kuin maailmaltakin. Neljän kuukauden kisatauon jälkeen sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona pääsi vihdoin aloittamaan kesän rallikauden. Heinäkuun alussa Virossa, Rakveren kaupungin ympäristössä ajetusta Viru Rallista oli kotiin tuomisina R2-luokan toinen sija.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetussa, kaksipäiväisessä Viru Rallissa ajettiin 7 erikoiskoetta. Lauri Joona kilpaili kartturinsa Ari Koposen kanssa R2-luokassa, johon oli ilmoittautunut 8 autokuntaa. Ilman suurempia haavereita sujuneen kisan jälkeen kakkossija maistui hyvälle:

- Mukava oli vetää pitkästä aikaa! Reitti oli aika kovavauhtinen ja uraa tuli tiehen paikka paikoin paljon, mutta kisa sujui ihan ok!

Ennen Viru Rallia oli Joona kilpaillut viimeksi Ford Fiesta R2T 2019 -kilpurillaan Joensuun SM-Itärallissa helmikuun lopussa. Aivan ilman rallia 23-vuotias Joona ei koronakeväänä kuitenkaan ollut. Testikilometrejä on kertynyt niin omalla etuvetoisella Fordilla kuin nelivetoisella Skodallakin.

- Ajettiin omalla autolla testiä noin 150 km kevään aikana ennen Viron kilpailua. Koska keväällä ei ollut kisoja, päätimme pitää ajotuntumaa yllä myös R5-luokan Skodaa testaamalla, kertoo Joona.

Mistään isommasta uramuutoksesta R5-testeissä ei kuitenkaan ole kyse:

- Tarkoituksena oli saada näkökulmaa nelivetoisen auton käyttäytymiseen ja mahdollisesti hyötyä siitä opista etuvetoisessa autossa. Todella hieno laite ajaa ja hieno steppi eteenpäin päästä testaamaan nelivetoista autoa, mutta pysytellään nyt vielä toistaiseksi R2-luokassa.

Ralli SM -sarjassa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua, jotka molemmat ajetaan syyskuussa. Talvikauden jälkeen Joona johtaa kartturinsa Markus Määttäsen kanssa SM3-luokkaa, joten viimevuotisen hopeamitalin kiillottamiseen on erinomaiset mahdollisuudet.

Viru Ralli ei ollut Lauri Joonan ensimmäinen ulkomailla ajettu ralli tällä kaudella. Helmikuussa hän osallistui junioreiden MM-sarjan avanneeseen Ruotsin ralliin. Hienosti sujunut junnujen MM-avaus päättyi harmittavaan rengasrikkoon ja yhdeksänteen sijaan. Jatkuuko kilpailukausi myös MM-sarjassa?

- JWRC-kisat jatkuvat Virossa samaan aikaan Kouvolan SM-rallin kanssa, joten se jää meiltä ainakin väliin. Katsotaan MM-jatkoa sitten tuonnempana, toteaa Joona.

Ennen seuraavaa SM-rallia Lauri Joona osallistuu Ari Koposen kanssa elokuussa Virossa ajettavaan Lõuna-Eesti Ralliin.

Ralli SM -sarjassa ajetaan kaudella 2020 viisi osakilpailua: 3 talvella ja 2 kesällä. Seuraavana on vuorossa Kouvolassa ajettava SM O.K. Auto Ralli syyskuun alussa. Lisätietoa sarjasta www.rallism.fi.

Kuva: Timo Anis

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa