Facebook Twitter Email Pinterest

Röyhkiöllä uran paras päivä Skodan R5-autolla

02.08.2020 / Jarno Saari

Elokuun koittaessa kotimainen rallin kesäkausi pääsi alkamaan, kun ensimmäinen sorakilpailu kaasuteltiin lauantaina Kokkolassa. Aleksi Röyhkiö debytoi nelivetoisella R5-kilpurilla, jolla 20-vuotias ylöjärveläinen onnistui pitämään jopa odotettua parempaa vauhtia.

Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki antoivat mainion näytteen taidoistaan ajamalla luokkansa pohja-ajat kaikilla seitsemällä erikoiskokeella. Niinpä luokkavoittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Kokkola 400 Juhlarallin voitti Toyotan japanilainen WRC-kuski Takamoto Katsuta, jolle toiseksi ajanut Röyhkiö jäi 1.22,3 minuuttia. Vastaavasti rallin kolmas, Röyhkiön tapaan Skoda Fabia R5:lla ajanut Ville Pynnönen taipui Röyhkiölle 41,7 sekuntia.

Parhaimmilla erikoiskokeilla Röyhkiön autokunta jäi vain sekunnin verran kilometrillä WRC Toyotalle. Tuloksista myös ilmenee, että eroa taaksepäin samanlaisella R5-kalustolla ajaviin oli parhaimmillaan sekunnin kilometrillä.

- Vauhdin puolesta en osannut ennakkoon arvioida meidän suorituskykyä. Kilpailun jälkeen voi kyllä todeta, että kaikki sujui hienosti, Röyhkiö iloitsi.

- Tämä oli varmasti paras päivä tähänastisella ralliurallani. Kympin suoritus kuskilta, kartturilta ja Printsport- tiimiltä. Meillä oli hyvä luottamus uuteen autoon, kun ennakkovalmistelut ja -testit oli hoidettu mahdollisimman huolellisesti.

- Ajaminen sujui perusvarmalla taktiikalla. Koko kilpailu vietiin läpi ilman mainittavaa ajovirhettä. Yhtään tilannettakaan ei matkalle osunut. Hieno auto ja tosi hieno kokemus, Röyhkiö summasi testikilpailun kokemukset.

Tällä kilpailukaudella Aleksi Röyhkiö ajaa Ralli SM -sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla, jolla hän on SM3-luokan pistetaulukossa kolmantena.

SM-sarjan ohjelmassa on syyskaudella vielä kaksi osakilpailua, Kouvolassa ja Seinäjoella. 

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa