Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Pynnönen tyytyväisenä Kokkolasta Liepajaan

03.08.2020 / Jani Seppälä / Pynnönen Racing tiedotus

SM1-luokkaa tällä kaudella rallin SM-sarjassa kiertänyt Jyväskylän Urheiluautoilijoiden Ville Pynnönen lähti Kokkolan Juhlaralliin täysin uudistetulla nuotilla, kun numeronuotit muutettiin verbaaliseen nuottiiin. Kartanlukija Kari Kallion (Uuraisten UA) kanssa nuottia oli alkukesän aikana harjoiteltu ja testeissä ajettu sisään, mutta kilpailutilanteessa niiden toimivuutta päästiin Skoda Fabia R5:n ohjaimissa ensi kertaa testaamaan Kokkolan vauhdikkailla tiestöillä. 

- Klapurin maineikas vauhdikas avaus-ek sujui heti alkuun hyvin, mutta seuraavalla ek:lla pienemmällä tiellä oli hieman tilannetta ja ajamisen rytmi, sekä luotto tekemiseen hieman hajosi. Seuravilla kahdella ek:lla ajaminen oli ihan kohtuulliista, mutta hieman tuntui että auto oli liian herkällä, mietiskeli Pynnönen kilpailun tauolle saapumista. 

Tauolla TGS Worldwiden ilmoittamalla Skodalla kilpaileva Pynnönen päätyi ratkaisuun auton säätöjen suhteen, jolla autoa muutettiin hieman aliohjaavampaan suuntaan. Aikavertailua suoritettiin debyyttikisassaan Fabia R5:lla ajaneeseen Aleksi Röyhkiöön, joka oli tauolle tultaessa ollut noin 0,8 sekuntia kilometrillä nopeampi, 38,65:n kilometrin matkalla Röyhkiöön oli kertynyt eroa 30,7 sekuntia. 

-Muutokset toimivat hyvin, iltapäivä tuli jo vauhdillisesti hyvin, myös pienten teiden osuudet tulivat paremmin. Autolla pystyi ajamaan jouheampia linjoja ja kartanlukija psyykkasi vierestä vauhtia heti tauon jälkeen, kertaa Pynnönen tauon jälkeisiä tunnelmia. 

Viimeisillä kolmella ek:lla oli mittaa 25,66 kilometriä ja ero Röyhkiöön kasvoi vain 10 sekuntia. Kilpakuljettajien rakas apuväline, eli kello kertoi siis suuntauksen olevan oikea. Yleiskilpailun kolmas sija WRC-kuljettaja Takamoto Katsutan ja Röyhkiön ohjastaman R5:n jälkeen toi muistoksi kilpailusta pokaalit ja luottamusta tulevaan. 

- Rally Liepaja on parin viikon päästä Latviassa ja sinne monen muun suomalaisen tavoin suuntaamme ajamaan, suht nopeat tiestöt ja uusia kokemuksia hakemaan. Taso siellä tulemaan kova, onhan se ERC-kilpailu. Koitetaan kuitenkin sielläkin oppia uutta ja on meillä nyt Kokkolan jäljiltäkin jo pieniä viilauksia nuottiin mielessä. Ihan positiivisilla ajatuksilla ja pitkäjänteisyydellä tässä asioita kehitetään ja opitaan, miettii Pynnönen tulevaa Latvian matkaa. 

Pynnönen Racing somessa: 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/PynnonenRacing 

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pynnonenracing/ 

Kuva: Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa