Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Heikkilä Jämsän kautta EM-debyyttiin, Latviassa alle tulee uusi auto

05.08.2020 / Jari Hotti / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

ASV:n tukema Mikko Heikkilä tekee näyttävän paluun pitkältä koronapandemian aiheuttamalta kilpailutauolta elokuussa, kun nurmijärveläinen osallistuu peräkkäisinä viikonloppuna ajettaviin AUK Jämsän Äijät Ralliin Keski-Suomessa, sekä EM-sarjan Liepaja Ralliin Latviassa.

Kuten niin monella muullakin rallikuljettajalla, niin myös Mikko Heikkilällä kilpailutoiminta pysähtyi talvella koronapandemian myötä kuin seinään. Heikkilän viimeisin kilpailu on helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettu Joensuun SM-ralli, joten nyt kun moottorit taas käynnistyvät tulevana viikonloppuna kilpailujen osalta, päättyy nurmijärveläiseltä lähes puolen vuoden mittainen kilpailutauko.

- Tietysti ikävä on ollut ratin taakse, tosi kiva olisi ollut päästä ajamaan, nyt kun kilpailuja tälle kaudelle oli suunniteltu. Alkukesästä ajettiin yksi kyyditystilaisuus, sen verran on ajettu tänä kesänä. Töissä, kuntoiltu, otettu rennosti ja vähän lomaakin ehtinyt pitämään. Ja terveenä on pysytty, Heikkilä kertaa pakollisen kilpailutauon tapahtumia.

Tämän viikon lauantaina Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa osallistuvat AUK Jämsän Äijät Ralliin, missä ajetaan kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 26 kilometriä. Vastaan Jämsässä asettuu muun muassa SM-sarjasta tuttu kilpakumppani Eerik Pietarinen.

- Jämsästä haetaan erityisesti kilpailutuntumaa, päästään ajamaan nuotista, sekä päästään ajamaan kelloa ja muita vastaan. Hieno reitti on varmasti luvassa ja hienoa on päästä ajamaan kunnon kilpa-autolla Keski-Suomen teitä, koskaan en ole aiemmin ajellut siellä muulla kuin siviiliautolla, Heikkilä muisteli.

Vaikka Jämsän kilpailu onkin selkeästi normaalikilpailuja lyhyempi, ei se Heikkilän mukaan muuta kilpailuun valmistautumista millään muotoa.

- Ei se muuta, ihan samalla tavalla tehdään nuotti kilpailuun ja tarkistellaan videolta. Tietysti muuta härdelliä on vähemmän, kun huoltokin tapahtuu siirtymällä ja ei ole huoltoparkkia erikseen. Ja toki siellä vietetään vähemmän aikaa ja nopeammin päästään pois, Heikkilä naurahti.

Jämsässä Heikkilä kilpailee samaisella Skodalla kuin kilpaili talvikaudella rallin SM-sarjassa.

"Vaikeaa asettaa mitään tulostavoitetta"

Sen sijaan viikko Jämsän kilpailun jälkeen Heikkilä hyppää ensimmäistä kertaa kilpailuolosuhteissa uudemman Skodan puikkoihin, kun Latvian EM-rallissa alle tulee Skoda Fabia Rally2 Evo, eli tshekkiläismerkin R5-menestysauton viimeisin kehitysversio. Heikkilällä ei tästä autosta ole vielä kilometrejä alla, mutta ennen Latvian kilpailua luvassa on vielä testit ennen kuin kellot erikoiskokeilla käynnistyvät.

- En osaa sanoa vielä yhtään mitään siitä autosta, kun en ole ollut edes sen kyydissä. Videolta olen nähnyt sen kulkua, mutta eihän videolta pysty isoja johtopäätöksiä tekemään. En odota kuitenkaan mitään maata mullistavaa, vanha autokin kun on hyvä peli, mutta varmasti siinä on jotain pieniä asioita, jotka on kehittynyt. Tosi innoissani menen koittamaan sitä, Heikkilä myöntää.

Aivan kuten SM-sarjassa tänä vuonna, niin myös tulevissa kilpailuissa Heikkilän auto ja sen huolto tulevat Toni Gardemeisterin huipputiimistä TGS Worldwidelta. Liepaja Ralli, Latvian EM-ralli, on Heikkilälle uran ensimmäinen kilpailu ulkomailla kuljettajana ja samalla myös EM-debyytti.

- Kartturina olin viime vuonna Samsonas Rallissa Liettuassa Tonin kyydissä, mutta kuljettajana tämä on ensimmäinen kilpailu ulkomailla. Taso on varmasti kova, vielä kun on ison sarjan kilpailu, niin on mukava lähteä kokeilemaan. En ole käynyt siellä päin aikaisemmin. Sen mitä olen videoita katsonut, niin todella nopeita teitä ja pinnaltaan aika lailla samanlaista mitä Virossa. Välillä on myös kapeaa ja teknistä. Ihan varmasti on hieno reitti, Heikkilä ennakoi.

Latviassa kilpaillaan 14.-16. elokuuta. Testierikoiskoe ja aika-ajot ajetaan perjantaina, neljä ensimmäistä erikoiskoetta lauantaina ja kuusi viimeistä erikoiskoetta sunnuntaina. Yhteensä ek-kilometrejä kertyy reilut 180. Suomalaisedustusta Heikkilän kanssa samaan luokkaan tuovat Pietarinen, sekä Emil Lindholm. MM-sarjasta tuttuja nimiä mukana kilpailussa ovat Craig Breen, Mads Östberg, sekä Nikolay Gryazin.

- Vaikeaa asettaa mitään tulostavoitetta, kun ei ole mitään tietoa miten kovaa ne muut omaan suoritukseeni nähden ajaa. Tietysti aina kun laitetaan kypärä päähän, niin haluan ajaa mahdollsimman kovaa, mutta mielessä täytyy myös pitää, että maaiinkin olisi kiva päästä. Missään nimessä en lähde himmailemaan kuitenkaan, Heikkilä korostaa.

On selvää, että elokuiset kilpailut palvelevat Heikkilää ennen kaikkea SM-sarjan syyskauden päätösosakilpailuja silmällä pitäen, kotimaisen arvosarjan loppuratkaisut kun ajetaan syyskuussa Kouvolassa ja Seinäjoella. Heikkilä on talvikauden jälkeen SM1-luokan pisteissä sijalla seitsemän, mutta eroa kolmanteen sijaan on vain 13 pistettä. Kauden alla asetetusta mitalitavoitteesta ei ole luovuttu.

- Pieni sauma taitaa olla vieläkin ja kyllä edelleen on vain yksi tavoite ja se on mitali. Yritetään ainakin. Se tavoite ei ole muuttunut mihinkään, vaikka talvikausi pieleen menikin, Heikkilä sanoo.

Lopuksi Heikkilä haluaa muistaa niitä ihmisiä, jotka hänen toimintaa ovat tukemassa ja jotka myös mahdollistavat elokuisten kilpailujen läpiviemisen.

- Ilman muuta todella iso kiitos jälleen kerran kaikille yhteistyökumppaneilleni, jotka mahdollistavat tämän kaiken ja päästään taas pitkän kilpailutauon jälkeen toden teolla takaisin tositoimiin, Heikkilä päätti. 

Mikko Heikkilä Racing verkossa

facebook.com/mikkoheikkilaracing
instagram.com/mikkoheikkilaracing 

Kuva: Loudlife Media / Toni Ruotsalainen 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa