Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko palaa erikoiskokeille Lammilla - tiimi kasvanut koronatauon aikana

14.08.2020 / Riku Tahkon tiedotus / Joni Pakarinen

Koronaviruksen viivästyttämä Ralli SM -sarja palaa syyskuussa pitkältä tauolta. Tauon aikana Riku Tahkon lisäksi hänen tiimiinsä on kiinnitetty kuljettajiksi Tuukka Hallia ja Tommi Heino, jotka ajavat SM3-luokan kalustolla.

Maaliskuussa tauolle jäänyt Ralli SM -sarja jatkuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kouvolan SM-rallilla. SM2-luokan pisteissä neljäntenä olevan Riku Tahkon ajotauko ei ole tarkoittanut taukoa rallista, sillä Tahkon tiimi on tauon aikana kasvanut kahdella kuljettajalla. Tahkon ajaessa Rally2kit Minillä, mukaan on tullut R2-luokan Ford Fiestoilla nuoret kuljettajat Tuukka Hallia ja Tommi Heino.

- Lammin Top Building -ralli on Riku Tahko Rally Consultingin (RTRC) ensimmäinen testi uudessa mittakaavassa. Itseni lisäksi testikisan loppukauden SM-ralleja varten ajavat nuoret lupaavat kuljettajamme. Ensi testeistä asti on käynyt selväksi, että molemmat ovat lahjakkaita kuljettajia. Toivottavasti pystyn kokemuksellani tasoittamaan molempien tietä uran rakennuksessa, kertoo Riku Tahko

Tahkon oman rallitiimin kehitys ei ole suunniteltu jäävän tähän, sillä ensi vuodeksi vuokralle on tarjota paikka tällä hetkellä Tahkoa itseään palvelevan nelivetoisen Minin ratissa. Huolimatta tiimin kasvamisesta Tahko ei aio siirtyä tiimipäälliköksi vaan kilpaileminen huipputasolla jatkuu. 

- RTRC tarjoaa nuorille kuljettajille edellytyksen menestyä moottoriurheilussa. Kilpailukykyisen kaluston lisäksi haluan tarjota nuorille kuljettajille valmennusta paitsi ajamiseen, myös mediataitoihin sekä henkilöbrändäykseen. RTRC-tiimi on kasattu moottoriurheilun ammattilaisista, jotta pystyn edelleen keskittymään täysipainoisesti kilpailemiseen. 

Ralli SM -sarjan jatkumista ennen tiimi nähdään Lammilla Top Building -rallissa tulevana viikonloppuna. Riku Tahkon mielessä on rakentaa mahdollisimman hyvä valmius SM2-luokan mitalikamppailuun. 

- Tärkeintä on saada oikea kisastartti alle ennen SM-sarjan jatkumista. Kisatauko on venynyt talvesta pitkäksi ja olemme saaneet muutaman testin ajettua, mutta kilpailun veroista testiä ei korvaa mikään.

Lauantaina ajettava Lammin Top Building -ralli korvaa Riku Tahkon kisasuunnitelmissa aiemmin olleen Latvian EM-rallin.

Kuva: Janette Taskinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa