Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä Top Building -rallin nopein mies

17.08.2020 / Antti Lahtinen, Metsälän tiedotus

Lammin ympäristössä ajetun Top Building -rallin nopein kuljettaja oli jyväskyläläinen Juuso Metsälä vierellään Matti Kangas. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä kuuden erikoiskokeen rallissa jokaiselle erikoiskokeelle luokkapohjat tikkasi Metsälä.

Yleiskilpailun puolella hieman vanhempaa Toyotaa käskyttänyt Jari-Matti Latvala oli niukasti nopeampi kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta joutui keskeyttämään kolmannella etupyörän irtoamiseen. Rallin lopputuloksissa toiseksi ajoi Jari Huuhka ja kolmanneksi Jaro Kinnunen.

19-vuotias maanrakennuskoneenkuljettaja ajoi viikko sitten Jämsässä kolmanneksi, joten pohjalla oli jo hieman tuntumaa sorapinnalta. Ennakkosuosikin viittaa kantaneen Metsälän Skodan oviin liimattu numero yksi oli myös uusi haaste. Tällä kertaa rooliksi koitui tien putsaaminen irtosorasta ja jarrupaikkojen piirtäminen takana tuleville.

- Välillä on ihan hyvä pito, mutta välillä tuntui, ettei auto pysähdy millään. Ei mitään ihan kammotilanteita, mutta edellisellä pätkällä en meinannut saada autoa taittumaan risteykseen. Selvittiin kuitenkin ja hauskaa on ollut, tiivisti hyväntuulinen Metsälä tauolla.

Tauon jälkeen ajettiin samat kolme erikoiskoetta uudelleen. Iltapäivän lenkillä Metsälä paransi kyytiään selvästi ja lopulta voittomarginaaliksi tuli 41,6 sekuntia. Selvään voittoon ajanut Metsälä ei tässä rallissa ajanut SM-sarjasta tuttuja kuljettajia vastaan, mutta voitto tekee kuitenkin varmasti hyvää itseluottamukselle.

- Tyytyväinen saa olla. Saatiin hyvin kilometrejä taas plakkariin ja ensimmäinen voitto lämmittää tietenkin mieltä. Nyt viimeisellä erikoiskokeella ohjaustehostin alkoi oireilla ja pitää ääntä. Se pitää nyt tutkia, mutta muuten autokin toimi hienosti.

Seuraava SM-ralli ajetaan Kouvolassa 4.–5. syyskuuta.

Kuva: Juho Kuusela

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa