Facebook Twitter Email Pinterest

Pynnösen nousujohteinen Latvian kilpailu päättyi voltteihin

18.08.2020 / Jani Seppälä / Pynnönen Racing tiedotus

Rallin SM-sarjan SM1-luokassa tällä kaudella ajanut Ville Pynnönen, sekä kartanlukija Kari Kallio suuntasivat menneellä viikolla kohti Latvian Liepajaa, joka toimi keskuspaikkana rallin ERC-sarjan osakilpailulle (Euroopanmestaruussarja). Ensikosketuksessa ulkomaiden kilpailuihin Pynnönen ei kuitenkaan ajanut sarjapisteistä, vaan tarkoituksena oli saada nuottikokemusta syksyn SM-ralleja varten. Kesän aikana numeraalisesta nuottikielestä verbaaliseen siirtymisessä oli onnistuttu kohtuullisen hyvin jo pari viikkoa aiemmin Kokkolassa ajetussa rallissa.

Rallin avauksessa lauantaina oli siirrytty Liepajasta Talsin seutuville ja päivän ohjelmassa olisi neljä erikoiskoetta helteisessä säässä, mittaa erikoiskokeilla reilut 88 kilometriä. Sarjakuljettajien jälkeen isolla numerolla startatessa tie oli toki putsaantunut, mutta toisaalta puhtaasta urasta ei passannut eksyä yhtään sivuun. Alku sujui mallikkaasti, kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella sijoitukset 10, 9 ja 9 kielivät siitä että vauhti oli hyvällä tasolla. Päivän neljännellä ek:lla kävi kuitenkin pieni haaveri.

- Nypyn takana piilossa ollut risteys oli liukas ja mentiin pitkäksi, siinä erilaisia maneereja harjoitellessa tiputtiin lopulta miltei minuutti. Se antaa kuitenkin hyvän lähtöpaikan sunnuntaille, joten ei tässä pettyneitä olla, kertasi Pynnönen lauantai-iltana TGS Worldwiden huoltopilttuussa putoamista sijalta 10 sijalle 12.

Sunnuntaina edessä olisi kuusi ek:ta ja lähes 88 kovavauhtista kilometriä, nyt Liepajan ympäristössä. Aamun ensimmäinen lenkki sisälti kolme erikoiskoetta jonka jälkeen tultaisiin huoltoon. Erikoiskoesijoitukset 11, 11 ja 13 kertoivat että tasainen vahva suorittaminen jatkui, mutta aikoja tarkemmin katsottaessa nyt tultiin hyvin lähelle samaa vauhtia EM-sarjaan ilmoittautuneiden suomalaiskuskien Lindholm, Pietarinen ja Heikkilä kanssa.

- Pari ekaa tuli ihan hyvin, koitetaan nyt saada autoon vähän lisää pitoa. Renkaat alkaa olla aika loppu. Isot tiet tulee ihan hyvin, mutta shikaaneissa ja risteyksissä varmaan vielä jäädään, tuumaili Pynnönen sunnuntain päivähuollossa noustuaan kilpailussa sijalle 10.

Kahdeksannella ek:lla alkoi tapahtua, erikoiskoe oli jo aiemmin ajettu aamun avauksessa. Kovavauhtinen vasen sillalle oli aamulla tullut hieman varovasti ja nyt oli päätetty kohta ajaa hieman räväkämmin. -Otettiin aika vauhdikas spinnaus siinä ja vekslailtiin autoa ympäri, mutta tismalleen sama aika 16,5 kilometrin ek:lla kuin aamullakin.

Yhdeksännellä erikoiskokeella tapahtumien ketju sitten jatkoi vyörymistään kun Pynnönen ja Kallio saapuivat kohtaan jota oli jo ajettu kuudennella erikoiskokeella.

- Kovavauhtinen oikea alas jonka tiesin hankalaksi. Mutkaan tultaessa kävi nopeasti selväksi että nyt oli vauhtia kymppi liikaa renkaiden kulumiseen nähden. Perä iski vastapenkkaan ja sen jälkeen pyörittiin vauhdikkaasti kohti vasemmalla puolella tietä sijainnutta lampea, onneksi kuitenkaan sinne päätymättä. Mutkassa vauhtia oli noin 135 km/h ja videolta laskettiin että 5,5 volttia pyörittiin, kyllä tässä vieläkin tuntuu niskat aika jäykiltä, mietiskeli kuljettaja maanantai-iltana ja jatkoi seuraavasti.

- Koko kilpailussa sai käyttää vain 14 rengasta, päivähuollossa laitettiin viimeinen pari uusia eteen, mutta jälkiviisaana voi varmaan todeta, että ehkä renkaita tuli rasitettua kenties liikaa edellisen ek:n spinnauksen jälkeen, melko rankat tiet oli renkaille kuitenkin. Skoda Fabia R5:n kori koki melkoisen kovia ja ainakin Kouvola tulee liian pian, voi olla aivan mahdollista sekin että meidän kautemme päättyi nyt tähän, mietiskeli elämänsä kilpailua ajanut Pynnönen matkalla kotiin Jyväskylään.

Ohessa Twitter-linkki Pynnösen Twitter-sivullle, josta ulosajon vauhti käy hyvin ilmi

https://twitter.com/Pynski/status/1294993908225769481?s=19  

Kuva: Jaska Nuora

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa