Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen Viron MM -ralliin - uusi yritys kansainvälisellä tasolla

18.08.2020 / Jani Salonen

Mika Karppanen jatkaa unelmansa toteuttamista ja mies on ilmoittautunut Virossa ajettavaan rallin MM -sarjan osakilpailuun. Karppanen kertoo ajatuksen kyteneen jo pitkään, edellisen epäonnen sävyttämän reissun jäljiltä.

- Kuten moni tietääkin, niin Espanjassa oltiin vuosi takaperin viivalla ja hommat siellä päättyivät auton täystuhoon. Tuli nieli auton ja harrastaminen oli loppua siihen. Siitä saakka on kuitenkin kaihertanut, että vielä MM -osakilpailu ajetaan maaliin saakka. 

Karppasen oli tarkoitus osallistua tiiminsä kanssa Suomen osakilpailuun, mutta vallitseva tilanne maailmassa aiheutti peruuntumisten aallon. Tämän kohtalon koki myös tutummin kutsuttu Suurajot. Vallitsevasta tilanteesta huolimatta eteen tuotiin myös uusi kilpailu, Viron kertoessa isännöivänsä MM -rallia ensimmäistä kertaa. Karppanen laittoi tiiminsä kanssa pyörät välittömästi pyörimään ja valmistautuminen toiseen yrittämään kansainvälisellä tasolla muuttui todeksi.

- Kävimme juuri ajamassa 0-autokeikan Nivalassa, jossa keskityimme lähinnä rengaskulumaan ja nuotin hienosäätöön. Sen lisäksi autoon tehdään vielä joitain kansainvälisen kilpailun vaatimusten mukaisia juttuja turvallisuuspuolelle, muutoin asioiden pitäisi olla kunnossa, toteaa Karppanen kisavalmisteluista. 

Itse kilpailuun lähdetään uudistuneella kokoonpanolla. Karppasen ajokalusto on päivittynyt R5-luokan Citroeniin ja myös kabiinissa on tapahtunut muutoksia. Nuottia tulee lukemaan Oululainen Anne Heinonen, jonka kanssa tiimi on tehnyt pidemmän tähtäimen suunnitelman. 

- Samassa seurassa ollaan oltu iät ajat ja kun Mika sitten kyseli kiinnostusta kartanlukijaksi, niin tottakai tartuin tällaiseen mahdollisuuteen. Tiedän yhteistyön olevan Mikan kanssa mutkatonta ja puhuimme samantein pidemmän ajan sitoutumisesta, toteaa Heinonen tulevasta pestistään. 

Osallistuminen MM-ralliin tulee muuttamaan tiimin suunnitelmia kotimaisen SM-sarjan osalta. Päällekkäisyyden vuoksi Kouvolan osakilpailu jää väliin, mutta Seinäjoen päätöskilpailussa on tarkoitus olla mukana. Tietenkin tätä sanelevat vanhat lainalaisuudet, jossa ehjä kilpa-auto olisi eittämättä vahvuus.

- Viroon lähdetään ajamaan omaa kisaa ja tuodaan auto ehjänä kotiin. Siinä reseptiä kerrakseen, jolla varmistuisi myös SM-sarjaan päätökseen lähteminen, päättää Karppanen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa