Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen Viron MM -ralliin - uusi yritys kansainvälisellä tasolla

18.08.2020 / Jani Salonen

Mika Karppanen jatkaa unelmansa toteuttamista ja mies on ilmoittautunut Virossa ajettavaan rallin MM -sarjan osakilpailuun. Karppanen kertoo ajatuksen kyteneen jo pitkään, edellisen epäonnen sävyttämän reissun jäljiltä.

- Kuten moni tietääkin, niin Espanjassa oltiin vuosi takaperin viivalla ja hommat siellä päättyivät auton täystuhoon. Tuli nieli auton ja harrastaminen oli loppua siihen. Siitä saakka on kuitenkin kaihertanut, että vielä MM -osakilpailu ajetaan maaliin saakka. 

Karppasen oli tarkoitus osallistua tiiminsä kanssa Suomen osakilpailuun, mutta vallitseva tilanne maailmassa aiheutti peruuntumisten aallon. Tämän kohtalon koki myös tutummin kutsuttu Suurajot. Vallitsevasta tilanteesta huolimatta eteen tuotiin myös uusi kilpailu, Viron kertoessa isännöivänsä MM -rallia ensimmäistä kertaa. Karppanen laittoi tiiminsä kanssa pyörät välittömästi pyörimään ja valmistautuminen toiseen yrittämään kansainvälisellä tasolla muuttui todeksi.

- Kävimme juuri ajamassa 0-autokeikan Nivalassa, jossa keskityimme lähinnä rengaskulumaan ja nuotin hienosäätöön. Sen lisäksi autoon tehdään vielä joitain kansainvälisen kilpailun vaatimusten mukaisia juttuja turvallisuuspuolelle, muutoin asioiden pitäisi olla kunnossa, toteaa Karppanen kisavalmisteluista. 

Itse kilpailuun lähdetään uudistuneella kokoonpanolla. Karppasen ajokalusto on päivittynyt R5-luokan Citroeniin ja myös kabiinissa on tapahtunut muutoksia. Nuottia tulee lukemaan Oululainen Anne Heinonen, jonka kanssa tiimi on tehnyt pidemmän tähtäimen suunnitelman. 

- Samassa seurassa ollaan oltu iät ajat ja kun Mika sitten kyseli kiinnostusta kartanlukijaksi, niin tottakai tartuin tällaiseen mahdollisuuteen. Tiedän yhteistyön olevan Mikan kanssa mutkatonta ja puhuimme samantein pidemmän ajan sitoutumisesta, toteaa Heinonen tulevasta pestistään. 

Osallistuminen MM-ralliin tulee muuttamaan tiimin suunnitelmia kotimaisen SM-sarjan osalta. Päällekkäisyyden vuoksi Kouvolan osakilpailu jää väliin, mutta Seinäjoen päätöskilpailussa on tarkoitus olla mukana. Tietenkin tätä sanelevat vanhat lainalaisuudet, jossa ehjä kilpa-auto olisi eittämättä vahvuus.

- Viroon lähdetään ajamaan omaa kisaa ja tuodaan auto ehjänä kotiin. Siinä reseptiä kerrakseen, jolla varmistuisi myös SM-sarjaan päätökseen lähteminen, päättää Karppanen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa