Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä tavoittelee Kouvolasta ehjää suoritusta

30.08.2020 / Antti Lahtinen, Metsälän tiedotus

SM1-luokan kuljettaja Juuso Metsälä ja kartanlukija Matti Kangas lähtevät kesäkauden ensimmäiseen SM-ralliin odottavaisin mielin. Alla on kaksi onnistunutta rallia sekä muutama kilometri testiä Keski-Suomen maisemissa. Talvikauden jälkeen pistepottiin on kertynyt 27 pistettä ja sijoitus sarjassa on viides.

- Talvikausi meni suunnitelmien mukaan. Jokaisessa rallissa opin jotain uutta ja tekeminen meni koko ajan eteenpäin. Kovasti odotin keväällä kisoja, mutta tämä maailmanlaajuinen tilanne sotki tietenkin nämäkin kuviot. Onneksi nyt päästään vihdoin tositoimiin myös SM-rallien osalta, iloitsee Metsälä.

SM O.K. Auto -ralli Kouvolassa on vasta Juuson uran kuudes SM-ralli. Tämä seikka huomioon ottaen kausi on ollut menestys. Talvikausi alkoi Rovaniemeltä Arctic Lapland Rallysta, josta tuloksena oli SM1-luokan seitsemäs sija. Mikkelin Vaakuna -rallissa Metsälä oli kuudes ja Joensuun Itärallissa viides. Tasaisen vauhdin taulukolla tämä lupaa hyvää loppukaudeksi.

Talvikauden jälkeen Skoda Fabia R5:lla kilpaileva Metsälä luopui numeronuoteista ja siirtyi verbaaliseen nuottikieleen. Ainakin kesän kahden ensimmäisen kilpailun perusteella päätös on ollut oikea. Elokuun alussa ajetussa AUK Jämsän Äijät -rallissa Metsälä oli kolmas edellään ainoastaan SM-sarjan kokeneemmat nimet Mikko Heikkilä ja Eerik Pietarinen. Viikko Jämsän jälkeen vuorossa oli Top Building -ralli Lammilla, josta Juuso nappasi uransa ensimmäisen yleiskilpailun voiton.

- Jämsässä oli vielä vähän ranteet ruosteessa. Pääsin ajamaan vain 20 km testiä ennen kisaa, että siihen nähden voi olla tyytyväinen tulokseen. Lammin kisaan oli jo huomattavasti helpompi lähteä. Siellä ajoin numerolla 1 ja se aiheutti omat haasteensa irtosoran takia, mutta vauhti alkoi olla jo hyvällä tasolla.

- Kouvola on jälleen uusi ralli minulle. En ole hirveän innokas asettamaan tavoitteita, mutta sanotaan nyt sen verran, että toivottavasti kehitys jatkuu ja saadaan ehjä suoritus. Kärkinimet ovat päässeet ajamaan huomattavasti enemmän kilometrejä, että eiköhän siellä suurin piirtein sama marssijärjestys ole kuin talvella.

Kouvolassa reitille startataan lauantaina 5.9. klo 10.01 huoltoparkista.

Kuva: Antti Lahtinen / Metsälän tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa