Facebook Twitter Email Pinterest

Jere Pensas herkisteli kisakuntoa testipätkällä

03.09.2020 / Pensas Racing / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan SM4 -luokassa talvikauden jälkeen viidentenä majaileva Jere Pensas on pistetaulukossa vain pisteen päässä kolmannesta sijasta.

Laihialainen mieltää mahdollisuudet mitaliin ja valmistautui nyt lauantaina Kouvolassa ajettavaan SM-sarjan syyskauden avaukseen tavoistaan poiketen.  

- Ensimmäistä kertaa tällä kaudella olin treenaamassa ennen rallia. Teimme nuotit reitille ja vedimme muutaman kerran testipätkän läpi. En ole koskaan aiemmin ajanut sillä ylistarolaisella testipätkällä.

- Oli hyvä palautella mieleen oikea kisatilanne. Useimmiten ennen kisaa on tullut vetäistyä vain kotitiellä pari kertaa ”erestakaasin”, selvitti Pensas, jolle nuotit kirjaa ja lukee Jouni Saarijärvi.

Talvirallien jälkeen Pensas ja Saarijärvi palasivat sorvin ääreen Kokkolan juhlarallissa reilu kuukausi sitten.

- Siihen kisaan ei ollut mitään tulostavoitteita. Se oli puhtaasti palautusta maan pinnalle helmikuun lopulta alkaneen kilpailutauon jälkeen. Nyt on ihan eri asia kun mennään Kouvolaan. Siellä pitää lähteä heti ensimmäiseltä pätkältä vetämään hyvää vauhtia, kirkastaa Renault Meganea käskevä laihialainen.

Tuskin SM4 -luokan pistetaisto poikkeaa Kouvolassa kauden talvella ajetuista osakilpailuista. Pensas povaa ainakin kahdeksan kuljettajan ajavan palkintopallin paikoista.

- Kouvolassa pitää aloittaa kisa rallisprintin tyyliin. Hereillä pitää olla heti alusta alkaen. Seitsemän pätkää yhden päivän aikana ja jokaisella pätkällä pitää pysyä mukana kärkijoukossa. Pakko on pärjätä, mitalitavoitteesta ei ole luovuttu.

Kuluvan kauden rallin SM-sarjan neljäs ja samalla sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu, SM O.K. Auto-ralli, käynnistyy Kouvolassa nyt lauantaina 5. syyskuuta kello 10:01. Ensimmäiset kilpailijat palaavat reitiltä Kouvolan keskustaan klo. 17:28 lyönneillä.

Kuva: Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa