Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Huovisen kilpailutauko päättyy Kouvolassa

03.09.2020 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Vallitsevan korona tilanteen vuoksi pitkäksi venähtänyt kilpailutauko Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovisella päättyy tulevana viikonloppuna, kun Kouvolassa ajetaan kauden neljäs Ralli SM -osakilpailu – SM O.K. Auto-ralli.

Ralli SM-sarja typistyi yhdellä osakilpailulla, kun syyskuun alkuun suunniteltu Oulun osakilpailu siirtyi vuodella eteenpäin. Näin ollen kaudella ajetaan yhteensä viisi osakilpailua.

Kesän aikana tiukasti töihin keskittynyt Huovinen ei ole kerennyt monesti kilpa-autolla ajamaan, mutta työkseen rekan rattia pyörittävä kuljettaja on kuitenkin nyt innoissaan palaamassa rallipoluille.

- Mukava olla pitkästä aikaa kilpa-auton ratissa! Heinäkuussa käytiin ajamassa reilu 30 kilometriä testiä ja nyt viime viikonloppuna pidettiin yksi testipäivä. Tälle kaudelle hankittu Peugeot 208 on meille käytännössä uusi tuttavuus kesäkelissä, joten opeteltavaa riittää vielä, Huovinen kertoo.

- Viime viikonlopun testeissä päästiin hyvin tasaisiin tuloksiin eri vedoilla ja päivästä jäi hyvä fiilis. Autoa saatiin säädettyä oikeaan suuntaan, jonka lisäksi nuottia tarkasteltiin päivän aikana. Itsestä tuntuu, että juuri tuota nuotin tekemistä ja sen opettelua vaatisi vielä paljon lisää, jonka kautta saisi luottoa omaan tekemiseen kilpailutilanteessa. Toki nyt on pitkä kilpailutaukokin taustalla, Huovinen taustoittaa.

Alkukausi ei mennyt tiimillä suunnitelmien mukaan teknisten ongelmien sekä ajovirheiden takia, mutta lopputalvesta ajettu kansallinen Ilomantsi ralli sekä Joensuun Ralli SM-osakilpailu toivat kaivattua valoa tunnelin päähän. Pisteissä Huovinen on SM3-luokassa sijalla 13. Luokan yhteydessä ajettavassa Printsport Junior Cupissa sijoitus on viides ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Kouvolassa SM3-luokassa nähdään 12 kuljettajaparia. Kilpailu tulee olemaan jälleen tiukkaa, sillä kärkikuljettajista ainoastaan viime vuoden suomenmestari Sami Pajari jättää osakilpailun väliin. Huovinen suuntaa maltillisin mielin kohti kesäkauden avausta.

- Lähdetään vetämään löysin rantein, mutta tosissaan. Kilpailussa ajetaan kaksi kertaa kolmen erikoiskokeen lenkki ja osa reitistä on tuttua parin vuoden takaa, kun ajettiin vielä Renaultilla. Luonteikasta ja vauhdikasta tietä on luvassa. Yritetään saada hyvä, rento fiilis heti päälle ja katsotaan mihin se riittää maalissa.

Kauden neljäs osakilpailu käynnistyy lauantaina 5.9. kello 10, jonka jälkeen kuljettajat taituroivat seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 106,36 kilometriä. Maaliin ensimmäisiä odotetaan kello 17.30 alkaen. Huovinen lähtee kartturinsa Arto Romppasen kanssa reitille numerolla 30.

Kuva: Timo Louhelainen 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa