Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä vaikeuksien kautta viidenneksi Kouvolassa

06.09.2020 / Antti Lahtinen, Metsälän tiedotus

SM1-luokan kilpailijapari Juuso Metsälä ja Matti Kangas ajoivat SM O.K. Auto -rallissa viidenneksi sivuten kauden parastaan. Rallin ensimmäisellä erikoiskokeella sattunut kovavauhtinen pyörähdys hieman laimensi menohaluja rallin alussa. Lisäksi ongelmana oli autoon tullut sensorivika kolmannella erikoiskokeella. Huoltoon saapuikin hieman mietteliäs kaksikko.

- No ei alkanut niin kuin suunnittelin. Ykköspätkällä spinnattiin ja se sekoitti ajorytmin ihan täysin. Kolmosella näyttöön ilmestyi varoitus sensoriviasta, että on tässä ollut ohjelmaa ihan riittävästi. Koitetaan ajaa Esa Ruotsalaisen kanssa kilpaa. Terävin kärki on jo karannut maisemaan, mietti Metsälä päivähuollossa.

Huolto paiski töitä hartiavoimin ja Metsälän R5-luokituksen Skoda saatiin kuntoon ilman aikasakkoa. Iltapäivän lenkillä ajorytmi alkoi löytyä ja ajat paranivat huomattavasti verraten aamuun. Pienimmillään ero kärkeen oli tauon jälkeisellä Kannuskosken erikoiskokeella, mutta asiaa kärkitaisteluun ei ollut.

- Pakko se on myöntää, että vielä ei ole mahdollista ajaa SM-rallin voitosta. Kärjen vauhti on melko huimaa, mutta toisaalta tällä kokemuksella tähän pystyy olla myös ainakin osittain tyytyväinen. Pohjanmaalla kokeillaan kiristää vauhtia, mutta mihin se sitten riittää, sitä en uskalla spekuloida.

Rallin voittoon ajoi Emil Lindholm, joka johtaa myös SM-sarjaa ennen rallissa toiseksi ajanutta Teemu Asunmaata. Kolmanneksi ajoi Mikko Heikkilä tasa-ajalla Asunmaan kanssa.

- Tulos ei ihan kerro kaikkea. Juuso ajoi tänään paremmin kuin koskaan, jos jätetään aamun moka pois laskuista. Täällä on niin huima taso, että yksinkertaisesti kaiken pitää vain osua ihan täydellisesti nappiin. Töitä pitää vielä tehdä nuotin kanssa ja kun joka osa-aluetta parantaa vähän, niin päästään taas askeleen lähemmäksi, mietti kartanlukija Matti Kangas maalissa.

Seuraava SM-ralli ajetaan Seinäjoella 25.-.26.9.2020.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa