Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Huovisella kiireiset viikot

18.09.2020 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Puolen vuoden tauon jälkeen jatkunut Ralli SM-sarja Kouvolassa ei tarjonnut juhlan aiheita Joonas Huovisen tiimille syyskuun alussa.

Vaihtelevassa säässä ajetussa kilpailussa Huovinen sijoittui lopulta SM3-luokan seitsemänneksi kartanlukijansa Arto Romppasen kanssa. Pitkäksi venynyt kilpailutauko sekä vähäiset treeni kilometrit eivät olleet helppo lähtökohta viikonlopulle.

Lauantain aamupäivän erikoiskokeilla suurimmat haasteet olivat nuottipuolella. Huoltoon kaksikko saapui luokan kahdeksannella sijalla.

- Ei ollut yhtään mukava aamupäivä. Jostain syystä nuotti ei tullut ajallaan, ja melkein puolet erikoiskokeista mentiin pimeään. Ei siinä oikein päässyt ajamisen fiilikseen ollenkaan, Huovinen kommentoi tauolla.

Kouvolassa ajettiin kolme erikoiskoetta kahteen kertaan ja heti huoltotauon jälkeen ajetulla erikoiskokeella rengasrikko pilasi kilpailun lopullisesti. Tappiota kärjelle renkaanvaihdosta kertyi kolmisen minuuttia. Siitä sisuuntuneena kaksi viimeistä erikoiskoetta tulivat jo kuitenkin vähän raikkaammin ja ero kärkikuskeihin puolittui erikoiskoe ajoissa aamuun nähden. SM3-luokassa sijoitus oli seitsemäs ja Printsportin Junior Cupissa neljäs.

- Viidennellä erikoiskokeella urassa ollut iso kivi rikkoi vanteen ja renkaan. Oltiin vielä niin alussa, että päätettiin vaihtaa se. Sen jälkeen kaksi viimeistä pätkää tultiin rennosti läpi. Kilpailu oli yllättävänkin hankala nuottien suhteen, kun ei olla oltu oikeastaan ollenkaan Arton kanssa kesän aikana samassa kabiinissa, tästä on otettava opiksi, Huovinen pohti.

Pitkään ei nuori mies ehtinyt murehtia Kouvolaa, sillä heti seuraavana päivänä kertausharjoitukset kutsuivat ja viikko hurahti siellä. Miltei suoraan leiriltä oli aika suunnata jo takaisin kilpa-auton rattiin, kun Kiteellä ajettiin rallisprint kilpailu. Sieltä tuloksena oli kaksivetoisten yleiskilpailun toinen sija.

- Kiteellä pidettiin ajotuntumaa yllä, siellä oli ihan kiva päivä. Vielä viikko ennen SM kauden finaalia käydään ajamassa testimielessä Juuka ralli Arton kanssa.

Kauden viimeinen Ralli SM-sarjan osakilpailu ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella. Siellä Huovisen vierelle istuu monen kuljettajan vierellä istunut, kokenut kartanlukija Hannu Lamminen.

- Arto ei pääse työkiireiden takia Seinäjoelle, mutta onneksi vierelle löytyi kokenut kartturi. Olen tähän mennessä ajanut kaikki kilpailut Arton kanssa, joten ollaan uuden edessä, kun Hannu istuu vierelle. Näen tämän myös hyvänä mahdollisuutena kehittää itseäni, ja Hannulta varmasti saa hyviä vinkkejä. Toivotaan, että saadaan nopeasti yhteistyö kulkemaan, niin eiköhän siitä ihan hyvä sitten tule, Huovinen päättää.

Kuva: Ari Karhunen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa