Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä Pohjanmaa Rallista – ”Nyt kokeillaan nostaa tasoa”

20.09.2020 / Antti Lahtinen, Metsälän tiedotus

19-vuotias jyväskyläläinen Juuso Metsälä ja kartanlukija Matti Kangas ovat SM1-luokan pronssin syrjässä kiinni, kun ajamatta on enää yksi SM-ralli. Metsälä on ajanut varmoin ottein läpi kauden eikä pisteettömiä kilpailuja ole kirjattu sarakkeeseen. Sarjan pistelaskussa huonoin tulos jätetään pois laskuista, joten pronssiin on mahdollisuus vielä useammalla kuljettajalla. Kuninkuusluokan Suomen mestaruus ratkotaan Teemu Asunmaan ja Emil Lindholmin välillä.

Kouvolan SM-rallin jälkeen Metsälän ohjelmaan on kuulunut seurakilpailu Laihialla sekä asiakastilaisuus Keski-Suomessa. Ennen kauden viimeisistä SM-rallia on tärkeää pitää ajotuntumaa yllä ja panostaa muutenkin valmistautumiseen. Ajamisen lisäksi miehistö on analysoinut edellisen rallin virheitä ja niistä on tarkoitus ottaa opiksi.

- Periaatteessa ne ovat ihan perusasioita, joissa hävitään. Usein tulee jarrutettua mutkaan useamman kerran ja välillä on sellaista pientä arpomista, että miten lujaa kurviin menee. Niissä hävitään aina mutkan ulostuloissa vauhtia, analysoi Juuso.

Tähän mennessä kausi on sujunut suunnitelmien mukaan ja tulokset ovat olleet sitä, mitä ensimmäiseltä kaudelta SM-sarjassa odotettiin. Tuloslistalla edellä olevilla on huomattavasti enemmän kokemusta, millä on rallissa iso merkitys. Pohjanmaa Ralli on kauden ainoa ralli, josta Metsälällä on kokemusta edelliseltä vuodelta.

- Viime vuonna ajettiin Pohjanmaalla ”superilla”. Sen jälkeen on tietysti muuttunut monikin asia nuottikielestä lähtien, mutta kuten ennen kauden alkua oli puhetta, niin nyt kokeillaan nostaa tasoa. Sitä en osaa sanoa, mihin se riittää, mutta tehdään ainakin parhaamme.

Seinäjoen ympäristössä ajettava ralli alkaa perjantaina 25.9. kolmella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan maaliin lauantaina 26.9. klo 17.37.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa