Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen starttaavat Pohjanmaa SM-Ralliin

22.09.2020 / Racing KPH Team tiedotus

SM-rallikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Pohjanmaalla Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen starttaavat ralliin numerolla 14. 

Pohjanmaaralli ajetaan Seinäjoen maisemissa tulevana viikonloppuna 25.-26.9.Kauden 2020 viimeisen SM-rallin kokonaispituus on yhteensä 380 km sisältäen 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 104 km. Rallin järjestäviä autourheiluseuroja on yhteensä kuusi, joten kokemusta rallin järjestelyistä ei puutu. Perjantaina kilpailijat nuotittavat reitin ja rallissa ajetaan kolme pätkää perjantaina. Lauantaina on vuorossa loput kuusi vaativaa ja mielenkiintoista erikoiskoetta, joista Länsikylän (4. ja 7.) erikoiskoe ajetaan kahteen kertaan. Koronan johdosta kilpailunjärjestäjä suosittelee kilpailijoille kasvomaskien käyttöä koko rallin ajan.

Testit tähän ralliin ajetaan ralliviikon torstaina Ylistarolla, missä Eero Räikkösen Printsport säätää Karille uuden VW Polo R5:n kisamoodeihin Pohjanmaan teille sopivaksi. Uutta automerkkiä testaillaan ja vaihtelua rallin harrastamiseen haetaan. Pitkän ajotauon jälkeen on taas kiva lähteä ajamaan SM-rallia Seinäjoen ympäristön nopeille ja suorille teille. Kartanlukijaksi SM-ralliin istuu pitkän kokemuksen omaava Risto Pietiläinen. 

- Kävin ajamassa Liedon teillä Länsirannikon rallin viikko sitten. Polo toimi neljällä erikoiskokeella mainiosti, vaikka keli oli sateinen ja erikoiskokeet todella luikkaat. Toimme Polon tasaisella ajolla neljänsiksi, vain 2,3 sekuntia kolmostilasta. 

- Pohjanmaan rallin jälkeen on vuorossa oman seuran Naantalin Urheiluautoilijoiden järjestämä perinteinen Rantaralli lokakuun ensimmäisenä lauantaina, kertoo Kari.

Kuva: Loudlife Media / Toni Ruotsalainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa