Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen starttaavat Pohjanmaa SM-Ralliin

22.09.2020 / Racing KPH Team tiedotus

SM-rallikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Pohjanmaalla Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen starttaavat ralliin numerolla 14. 

Pohjanmaaralli ajetaan Seinäjoen maisemissa tulevana viikonloppuna 25.-26.9.Kauden 2020 viimeisen SM-rallin kokonaispituus on yhteensä 380 km sisältäen 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 104 km. Rallin järjestäviä autourheiluseuroja on yhteensä kuusi, joten kokemusta rallin järjestelyistä ei puutu. Perjantaina kilpailijat nuotittavat reitin ja rallissa ajetaan kolme pätkää perjantaina. Lauantaina on vuorossa loput kuusi vaativaa ja mielenkiintoista erikoiskoetta, joista Länsikylän (4. ja 7.) erikoiskoe ajetaan kahteen kertaan. Koronan johdosta kilpailunjärjestäjä suosittelee kilpailijoille kasvomaskien käyttöä koko rallin ajan.

Testit tähän ralliin ajetaan ralliviikon torstaina Ylistarolla, missä Eero Räikkösen Printsport säätää Karille uuden VW Polo R5:n kisamoodeihin Pohjanmaan teille sopivaksi. Uutta automerkkiä testaillaan ja vaihtelua rallin harrastamiseen haetaan. Pitkän ajotauon jälkeen on taas kiva lähteä ajamaan SM-rallia Seinäjoen ympäristön nopeille ja suorille teille. Kartanlukijaksi SM-ralliin istuu pitkän kokemuksen omaava Risto Pietiläinen. 

- Kävin ajamassa Liedon teillä Länsirannikon rallin viikko sitten. Polo toimi neljällä erikoiskokeella mainiosti, vaikka keli oli sateinen ja erikoiskokeet todella luikkaat. Toimme Polon tasaisella ajolla neljänsiksi, vain 2,3 sekuntia kolmostilasta. 

- Pohjanmaan rallin jälkeen on vuorossa oman seuran Naantalin Urheiluautoilijoiden järjestämä perinteinen Rantaralli lokakuun ensimmäisenä lauantaina, kertoo Kari.

Kuva: Loudlife Media / Toni Ruotsalainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa