Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen valmiina mestaruuskamppailuun Pohjanmaa Rallissa

23.09.2020 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan päätöskilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena, 25.-26.9. Seinäjoen ympäristössä. Kaksipäiväisessä Pohjanmaa Rallissa on vielä jaossa kolmen luokan mestaruudet.
 
Jaro Kinnunen nousi edellisen osakilpailun voitollaan yhdeksi SM2-luokan mestarisuosikiksi, mutta helsinkiläinen sysää paineet suosiolla muille.
 
Useammalla kuskilla on saumat SM-titteliin, mutta kultakamppailussa vahvimmilla ovat Kinnunen ja vankan kokemuksen omaava Ville Hautamäki.
 
Tämä Mitsubishi-kaksikko pystyy varmistamaan mestaruuden päätöskisassa voitolla. Muita luokan haastajia vastaan Kinnuselle riittää kakkossijakin sarjavoittoon.
 
- Mitaleiden kohtalo on vielä täysin auki, kun kärkikolmikko on kolmen pisteen sisällä. Ei taida ihan lähivuosina näin tasaista sarjataulukkoa ollut missään luokassa, Jaro Kinnunen arvioi.
 
- Siirrän suosikin paineet maakunnan omalle miehelle Ville Hautamäelle. Tiestön tuntemuksessa ja kokemuksessa meidän autokunta ei pärjää, vaikka kartturini Tuukka Shemeikka onkin Lapualta kotoisin.
 
- Kaiken täytyy onnistua täydellisesti, että voittoon asti ylletään. Meidän tiimi on valmiina kovaan kamppailuun. Voitto ja sitä kautta mestaruus ovat toki tavoitteena, Kinnunen vahvistaa.
 
Kilpailijat nuotittavat rallin erikoiskokeet perjantaina, jonka jälkeen illan pimeydessä ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta. Mestareiden ja mitalistien nimet ovat selvillä lauantaina klo 17 jälkeen.
 
Poikkeuksellisen vuoden seurauksena, AKK:n perinteisen mitaligaalan peruunnuttua, rallin maalijuhlallisuuksien jälkeen tullaan jakamaan kauden menestyjille viralliset SM-mitalit maalipaikalla, Hotelli Sorsanpesällä Seinäjoella.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa