Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmin mestaruusjahti päättyi epäonniseen tapahtumasarjaan

26.09.2020 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen mahdollisuus SM1-luokan ensimmäiseen Suomen mestaruuteen kaatui SM Pohjanmaa-rallin rallin seitsemännellä EK:lla. TGS Worldwiden Škodan konepelti nousi pystyyn ja heti seuraavassa mutkassa Lindholm osui sisäpenkasta esiin kaivautuneeseen maakiveen, josta Škoda kaatui tieltä ulos ja kaksikko joutui keskeyttämään. SM-loppupisteissä Lindholm sijoittui hopealle. Mestariksi nousi SM Pohjanmaa-rallin voittoon ajanut Teemu Asunmaa. 

Ralli SM-sarjan SM1-luokan mestaruustaistelun ratkaisu nähtiin Seinäjoella rallin seitsemännellä Länsikylän EK:lla. Rallissa toisena 1,5 sekuntia kärjestä ajanut Škodan Emil Lindholm joutui keskeyttämään ulosajoon. Ennen EK:n toista ajokertaa Lindholm oli avannut autonsa konepellin ja kiinnittänyt sen ennen starttia. EK:n nopealla alkuosuudella konepelti kuitenkin irtosi kiinnityksestään ja nousi yllättäen pystyyn. 

Suoran jälkeisessä seuraavassa oikealle kääntyneessä mutkassa Lindholm pudotti Škodansa etupyörän sisäpenkan ajouraan, rengas osui penkasta esiin kaivautuneeseen maakiveen, jonka seurauksena Škoda kaatui tieltä ulos. 

- En kyllä tiedä, että mitä tuossa tilanteessa olisin voinut tehdä toisin. Omaan vihkooni tämä menee. Avautunut konepelti tietysti haittasi jonkin verran, mutta se ei vaikuttanut ulosajooni yhtään. Näin mutkan normaalisti, jarrutin ja käänsin auton sisämutkan ajouraan. Etupyörä osui penkasta esiin kaivautuneeseen maakiveen ja auto lähti välittömästi kaatumaan. Ei siinä ollut mitään tehtävissä. 

- Ajoin ensimmäisenä autona reitillä, joten minun oli ajettava puhtaalla ajolinjalla, koska ajouran reunoilla oli todella liukasta. Tässä kohtaa olisi pitänyt tietää, että juuri tuon kyseisen mutkan sisäpenkasta esiin kaivautuu maakivi. Kaikkemme annettiin mestaruuden eteen, mutta ei tämä ollut vieläkään meidän vuotemme. Tiedettiin jo lähtiessä, että tässä kisassa ei voi jarrutella turhia yhtään. 

- Meillä oli tuohon mutkaan asti todella hyvä kisa, joka meni eteenpäin suunnitellusti. Iso pettymys. Mestaruus olisi ollut minulle ja yhteistyökumppaneillemme kova juttu, Lindholm muistutti. 

SM1-luokan mestaruuteen ajoi mestaruutta puolustanut Škodan Teemu Asunmaa ja Jani Salo. Lindholm ja Korhonen sijoittuivat hopeamitaleille, joka oli Lindholmille uran kolmas. 

- Teemu antoi tänä vuonna kovan vastuksen, jota tässä vaiheessa ajajauraani myös tarvitsen. Talvikisoissa sain tehdä häntä vastaan ihan kaikkeni. Teemun ansiosta tämä kausi oli opettavainen, sillä jouduin usein miettimään, että missä kohtaa yritän hyökätä ja missä taas puolustaa asemiani ja ajaa vähän varovaisemmin. Mutta se ei vielä riittänyt meille tänä vuonna. Onnittelut Teemulle ja Janille! 

SM1-luokan epävirallinen lopputilanne: 

1. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 107,5
2. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95
3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 Evo 61
4. Esa Ruotsalainen Škoda Fabia R5 51
5. Juha Salo Škoda Fabia R5 49,5

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa