Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Kolmas sija on laiha lohtu, uusi yritys ensi vuonna”

26.09.2020 / Marko Mäkinen

Škodan Juha Salo ja Mikko Markkula sijoittuivat ralli SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa SM Pohjanmaa-rallissa kolmanneksi. Salo lähti tavoittelemaan SM-mitalia, mutta kolmas sija rallin yleiskilpailussa riitti tällä kertaa SM-loppupisteissä viidenteen sijaan.
 
- Oli tapahtumia alusta alkaen. Jokaisella pätkällä jotain. Lauantaina EK 4:lla meni ensin vanne, seuraavalla EK:lla spinnattiin ja rallin kuudennella EK:lla kun tultiin EK:n lopun jokamiesluokan radan asfaltille niin jätin jarrutuksen pirun tarkkaan alamäkeen, jonka jälkeen tuntui että vauhtimme vain kiihtyi. Ajauduimme mutkasta suoraa suksena hiekkakasojen yli, jonne auto sammui. Jäätiin noin puoli minuuttia.
 
- Yritin tosissani ajaa kärkeä kiinni, mutta edellä mainittujen tapahtumien jälleen rallimme muuttui lähinnä asemasodaksi: ajamalla kolmella viimeisellä EK:lla ei enää hirveitä pystynyt saamaan aikaiseksi. Loppuun saatiin ehjä ajo aikaiseksi ja se oli hyvä juttu. Rallin kymmenkertainen Suomen mestari myöntää, että kausi oli pettymys.
 
- Se on sama, olemmeko sarjassa neljäs tai viides, ei se maailma lopu siihen. Mestaruutta lähdimme tavoittelemaan. Annoimme Tunturirallin keskeytyksen myötä ihan liikaa tasoitusta muille. Sen jälkeen homma menee takaa-ajossa helposti yliyrittämiseksi.
 
- Pitkälle ajajauralleni mahtuu kaikenlaisia kausia. Kun kausi lähti epäonnisesti käyntiin niin silloin jo aavistelin, että helppoa tästä ei tule. Tunturiralli kun on koko kauden kannalta hiton tärkeä ralli. Myös Mikkelissä meillä oli epäonnea. Vaikka minullakin on kokemusta paljon niin ei tämä homma koskaan helppoa ole.
 
- Ei tämä kuitenkaan tähän jää. Tästä koronakaudesta erityiskiitokset jokaiselle tiimimme yhteistyökumppanille. Myös heillä on ollut vaikea vuosi, mutta he ovat seisseet takanamme ja yhdessä tästä noustaan. En minä periksi aio antaa eikä minulla ole missään nimessä ajatusta lopettamisesta. Ensi kauden suunnitelmat ovat jo pitkällä. Toivon että voimme jatkaa vaikeista ajoista huolimatta matkaamme. Haluan päästä kultakantaan takaisin, Salo paljastaa.
 
Tuloksia: SM Pohjanmaa-ralli, Seinäjoki:
1. Teemu Asunmaa – Jani Salo Škoda Fabia R5 Evo 50:45,9
2. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen Škoda Fabia R5 + 40,9
3. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 + 1:00,3
 
SM1-luokan epävirallinen lopputilanne:
1. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 107,5
2. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95
3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 61
4. Esa Ruotsalainen Škoda Fabia R5 51
5. Juha Salo Škoda Fabia R5 49,5
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa