Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholmin kausi jatkuu Fafen asfalttiteillä

29.09.2020 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun Portugalissa. MRF Tyresin testikuljettajana toimiva Lindholm ajaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen EM-sarjassa kuudentena. 

Rallin EM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Portugalissa. Alkuperäiseen kalenteriin Portugalin osakilpailuksi oli merkitty Azoreiden saarella ajettava Rally Azores, joka jouduttiin koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitteiden takia tänä vuonna peruuttamaan. Tilalle löytyi asfalttiteillä ajettava Rally Fafe Montelongo, jota ei ole koskaan kilpailu EM-arvoisena. 

EM-sarjan uutuusralli ajetaan Pohjois-Portugalissa Fafen kaupungin ympäristössä. Alue on kuuluisa Portugalin MM-rallin Power Stage -erikoiskokeesta ja sen kuuluisasta hyppyristä. Intialaisen rengasjätin MRF Tyresin testikuljettajana ralliin osallistuva Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat tulevana lauantaina reitille lähtönumerolla 5. 

- Edessä on mielenkiintoinen kilpailu, josta kenelläkään ei ole ennakkokokemusta. Reitillä kilpaillaan siis puhtaasti nuotista ajamalla. Esimerkiksi Rooman EM-rallissa näki selvästi sen, että ne jotka olivat aikaisemmin ajaneet kyseisen rallin, ajoivat kapeilla ja haastavilla erikoiskokeilla isoja eroja muihin nähden. 

Lindholmin talli TGS Worldwide lähetti Škodan matkaan kohti Portugalia jo viime viikon keskiviikkona. 

- Portugalissa testaamme kilpailuolosuhteissa MRF:n asfalttirallirenkaita, joista on taas uusin kehitysversio käytössämme. Automme on tänään tiistaina paikalla ja keskiviikkona ajamme Fafen lähistöllä rengastestin. Viikonlopulle on luvattu sadekeliä, joten se tekee rallista varmasti mielenkiintoisen. En ole aikaisemmin ajanut MRF:n saderallirenkaalla, joten sekin tulee nyt tutuksi, Lindholm toteaa. 

Lindholm odottaa itseltään ehjää ajosuoritusta, jotta hän voisi kerätä mahdollisimman paljon tietoa rengasvalmistajan hyväksi. Myös menestyminen etenkin nuorten alle 28-vuotiaiden kuljettajien pistetaulukossa kiinnostaa. Kilpailun järjestäjä on ilmoittanut, että ralli ajetaan ilman yleisöä. 

- MRF:lle olisi tärkeää, että saisin myös pisteitä. Ajan EM-sarjan yleiskilpailussa kuudentena ja nuortenluokassa kolmantena. On mielenkiintoista myös nähdä, miten rallijärjestäjä saa pidettyä fanaattiset portugalilaiset rallifanit poissa erikoiskokeilta. 

Rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu Rally Fafe Montelongo käynnistyy lauantaina 3. lokakuuta Fafesta klo 10:30 Suomen aikaa. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 95,79 km. Ralli jatkuu sunnuntaina, jolloin ajetaan toiset yhdeksän erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 87,15 km. Rallin maaliin voittajia odotetaan sunnuntai-iltana klo 21:30 Suomen aikaa.

Kuva: FIA ERC

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa