Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen voitti Puolan rallimestaruuden

05.10.2020 / Jari Huttunen Racing tiedotus

Jari Huttunen ajoi sunnuntaina Puolan mestaruussarjan päättäneessä Swidnicki-rallissa dramaattisten vaiheiden jälkeen kakkoseksi. Toisella sijallaan Hyundai i20 R5:llä kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka varmistivat Puolan rallimestaruussarjan voiton, sillä kesken viikonlopun osakilpailun tuli tieto, että kahden viikon päästä ajettavaksi kaavailtu sarjan päätösosakilpailu Kosice-ralli perutaan. 

Puolan mestaruussarjan kaksi ensimmäistä rallia voittanut Huttunen karkasi Swidnicki-rallin kärkeen heti avauserikoiskokeesta alkaen. Lauantain aikana hän kellotti pohjat kaikille kolmelle erikoiskokeelle ja johti rallia yötauolla 8,4 sekunnin erolla Skodalla kilpailevaan puolalaiseen Grzegorz Grzybiin, joka oli mestaruuspisteissä toisena. 

- Lauantai sujui meiltä hienosti, tavoitteena oli ajaa pätkät läpi siististi ja ilman turhia riskejä, ja se onnistui mainiosti, Huttunen sanoo. 

Sunnuntaina rallissa oli edessä kuusi erikoiskoetta ja keli oli vaihtunut sateiseksi. Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Huttunen jatkoi pohja-aikatehtailuaan ja venytti johtonsa 14,6 sekuntiin toiseksi nousseeseen Hyundai-kuljettaja Marcin Słobodziaan. Seuraavalla erikoiskokeella kova vauhti kuitenkin kostautui liukkaissa oloissa, kun Huttunen ajoi ulos ja jäi erikoiskokeen pohja-ajasta 43,2 sekuntia. Samalla hän putosi tuloslistalla viidenneksi. Ennen huoltoa ajetulla rallin kuudennella erikoiskokeella Huttunen oli kolmanneksi nopein ja nousi samalla kilpailun kolmannelle sijalle. 

- Ulosajo oli täysin oma virhe. Muistin paikan hiukan väärin ja menimme leveäksi. Aamulla lähdimme matkaan välikelin renkailla, vaikka alla olisi pitänyt olla sadekelin renkaat, ja se näkyi kyllä muillakin aamulenkin erikoiskokeilla. Renkaiden piikkiin en kuitenkaan ulosajoa laita. 

Päivähuollossa Huttunen sai alleen sopivat renkaat ja seuraavalla 11,2 kilometrin mittaisella erikoiskokeella hän ajoi peräti 16 sekunnin pohjat nousten samalla kisan toiseksi. Kova tahti jatkui myös seuraavalla erikoiskokeella, jonne kiuruvetinen teki jälleen pohjat, tällä kertaa 16,6 sekunnin erolla. Pätkäpohjien myötä hän nousi jälleen rallin johtoon ja eroa toisena ajaneeseen Gryzbiin oli ennen rallin viimeistä erikoiskoetta 4,8 sekuntia. 

Päätöserikoiskokeella oli jälleen dramatiikkaa, kun Huttusen auton vasen eturengas puhkesi kuuden kilometrin ajon jälkeen. Miltei 13 kilometriä pitkän pätkän maalissa eroa pohja-aikaan oli kertynyt 35,6 sekuntia. Voitto vaihtui kakkossijaan, mutta mestaruuspisteissä toinenkin sija riitti mestaruuteen. 

- Olihan melkoinen päivä. Toisen lenkin erikoiskokeilla vauhti oli kohdallaan, mutta viimeisen pätkän rengasrikko vesitti voiton. Emme mielestäni osuneet mihinkään, mutta loppumatkasta renkaasta ei ollut enää mitään jäljellä. Kakkossijoihin en ole tyytyväinen, mutta totta kai mestaruus nyt lämmittää. Ja tiimin puolesta olen todella iloinen, tämä on heille tärkeä asia. 

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Italiassa Sardinian MM-rallissa. 

Lopputulokset Swidnicki-ralli 2020, top 5:
1) Grzegorz Grzyb - Michał Poradzisz, POL, Skoda Fabia R5 Rally2 evo, 1.10.50,9
2) Jari Huttunen - Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, + 19,8
3) Kacper Wroblewski - Jacek Nowaczewski, POL, Skoda Fabia Rally2 Evo, + 20,4
4) Sylwester Plachytka - Jakub Wróbel, POL, Skoda Fabia Rally2 Evo, + 23,4
5) Łukasz Kotarba - Tomasz Kotarba, POL, Citroën C3 R5 + 1.09,8

Lisätietoja: 
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

Kuva: RSMP.pl

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa