Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen kaudesta 2020: "Tähtäin oli korkeammalla"

06.10.2020 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen päätti kilpailukautensa syyskuun viimeisenä viikonloppuna Pohjanmaan SM-ralliin. Perjantain murheet ja lauantain tasainen suoritus toivat SM3-luokan kahdeksannen sijan.

Pohjanmaan kilpailuun Huovinen starttasi vieraan kartanlukijan kanssa, kun vierelle istahti Hannu Lamminen. Nuottitreeniä kaksikko ehti tehdä kerran ennen kisaa keskenään, mutta kilpa-auton kabiinissa kaksikko oli ensi kertaa vasta kilpailuviikonlopun perjantaina, kun kilpailu käynnistyi illan pimeydessä kolmella erikoiskokeella.

Ensimmäiset kaksi tulivat tunnustellen ilman turhia riskejä, sijoitus oli tässä vaiheessa luokan yhdeksäs. Kolmannella erikoiskokeella alkoi sitten sattua ja tapahtua useammalle kuljettajalle. Myös Huovisella oli ohjelmaa, kun edellä mennyt kuljettaja oli pyöräyttänyt autonsa pellolle.

- Kolmosen alkupäässä ajettiin ulos ja menetettiin reilu puolitoista minuuttia. Varoitus oli 20 metriä ennen mutkaa, missä edellä mennyt oli ajanut ulos. Pimeässä katsojat sohivat lampuilla suoraan meitä päin ja seuraava mutka tuli silmille, yhtäkkiä edessä näkyi Koski-Lammin Citroen ja valotolppa, onneksi ehdittiin väistää molemmat. Pellolla oli myös paljon yleisöä auton tietämillä, joten oli paljon onnea matkassa, että tästä selvittiin säikähdyksellä, Huovinen kertasi päivän päätteeksi.

Lauantaipäivään kaksikko lähti kymmenenneltä sijalta. Erot kasvoivat pitkälti yli kahteen minuuttiin perjantaina, joten suunnitelmana oli ajaa nousujohteinen päivä, vauhtia nostaen. Tämä onnistuikin ja erikoiskoeajoissa kärki läheni jälleen loppua kohden.

- Ihan ok viikonloppu, varsinkin lauantain osalta. Hannun kanssa ensimmäinen kilpailu yhdessä, joten toki kemiat olivat vähän alkuun hakusessa, mutta yhteistyö sujui lopulta hyvin. Lauantai aamuna oli itsellä arkailua edellisen päivän tapahtumien jälkeen, mutta loppua kohden parannettiin. Ilman perjantain sähläystä sijoitus olisi ollut jossain viiden tietämillä ja paljon tiukempaa taistelua olisi saatu aikaan kilpakumppaneiden kanssa, mutta turhapa sitä on jossitella, Huovinen päättää.

Kokonaisuudessaan kausi oli hankala alkuvuoden moottoriongelmien takia, mikä söi budjettia niin, että testaaminen jäi ihan minimiin. Huovinen tiedostaa, että taso on yksinkertaisesti niin kova, että tulevaisuudessa on panostettava myös treenaamiseen, jos mielii pärjätä tällä tasolla. Loppupisteissä sijoitus jäi kymmenenneksi kahdeksantoista kuljettajan joukossa.

- Eihän tästä mikään hyvä fiilis jäänyt. Kun kauteen lähdettiin uudella kalustolla, odotukset olivat totta kai korkeammalla, mitä nyt saavutettiin. Kaikista hankaluuksista huolimatta matkaan tarttui paljon oppia lisää ja ollaan varmasti taas viisaampia, kun suunnitellaan tulevaa. 

- Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki, sillä työkuviot pitää saada ensin selväksi. Peugeot pysyy kuitenkin tallissa, joten jos saadaan aikataulut kuntoon, niin sen puolesta voidaan olla viivalla, Huovinen pyörittelee.

- Tässä vaiheessa iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat tämän kauden mahdollistaneet, meillä on huippu tuki taustalla ja toivon, että se jatkuu myös tulevaisuudessa. Kiitos myös Printsportin tiimille avusta kauden aikana. Ensi kauden suunnitelmista tiedotetaan loppuvuoden aikana, Huovinen päättää.

Kuva: Ari Karhunen 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa