Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonasta Flying Finn Future Star 2020 - tukipaketti rallin Junioreiden MM-sarjaan

05.11.2020 / Lauri Joonasta Flying Finn Future Star 2020 - tukipaketti rallin Junioreiden MM-sarjaan

Sastamalalainen Lauri Joona on valittu vuoden 2020 Flying Finn Future Stariksi, eli AKK Sports Oy:n lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman voittajaksi. Valinnan myötä Joona saa tukipaketin rallin Junioreiden MM-sarjaan kaudelle 2021.
 
Ralli SM -sarjan yhteydessä, SM3-luokassa käytävä Flying Finn Future Star -kilpailu on saatu kauden 2020 osalta ratkaistua. Finaalipaikkaan olivat lopulta oikeutettuja Lauri Joona, viime vuonna kilpailun voittanut Sami Pajari ja Jani Luhtaniemi. Finaalipaikan lunastaakseen, kuljettajan piti sijoittua SM3-luokassa viiden parhaan joukkoon autonaan Ford Fiesta R2, ja täyttää tänä vuonna enintään 25 vuotta.
 
Koronaviruspandemian aiheuttamana kilpailun finaaliprosessin osalta jouduttiin tekemään poikkeuksellisia ratkaisuja, ja perinteeksi muodostuneet valintatestit jäivät pois. Kuitenkin, koska finaalikolmikko oli tuttu aiemmilta vuosilta, tällä kertaa päätös pystyttiin tekemään muilla perusteilla. Valinta ei ollut helppo, sillä erityisesti sarjapisteissäkin kärkikaksikon muodostaneet Joona ja Pajari olivat hyvin tasaväkinen taistelupari.
 
Kilpailun tuomaristona toimi AKK-Motorsport ry:n rallin lajiryhmä, yhdessä Ralli SM -sarjan promoottori Kai Tarkiaisen kanssa. Pohdinnan ja kokonaistarkastelun päätteeksi tuomaristo julisti yksimielisesti voittajaksi SM3-luokan 2020 suomenmestaruudenkin itselleen kuitanneen Lauri Joonan.
 
- Lauri Joona on kehittynyt paljon viime vuosien aikana, ei vain taitavaksi rallikuljettajaksi, mutta myös urheilijaksi, osoittaen olevansa tämän palkinnon arvoinen. Hänen viimeisin SM-kautensa oli vakuuttava, päättyen mestaruuteen. Joonan ralliurapolulle kuuluu esimerkiksi myös mielenkiintoinen aloitus seitsemän vuoden takaa, kun hän osallistui Suomen ensimmäisenä ja tuolloin vielä ainoana Nuorten luokan kuljettajana Orimattilan ralliin V1600-autolla – vieläpä kohtuullisella menestyksellä, AKK:n rallin lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvast kertoo valinnasta.
 
Joulukuussa 24 vuotta täyttävä Lauri Joona oli iloisen hämmentynyt kuullessaan voittaneensa palkinnon.
 
- Kun tieto voitosta tuli, tuli fiilis, että voiko tämä olla edes totta; kilpailukausi on mennyt tosi hyvin ja ollut sellainen kuin oletettiin. Kun kaiken lisäksi tämä palkinto osui kohdalle, ei todellakaan voinut heti käsittää. Saavutettiin kaudelta Jackpot ja se merkitsee paljon jatkon kannalta, Joona kuvaili tunnelmiaan voittouutisen jälkeen.
 
Tukipaketti Junioreiden MM-sarjaan, merkittävä edistysaskel ja mahdollistaja uralla
 
Palkinnoksi voitosta Joona kuittaa AKK Sports Oy:n sekä sen kumppaneiden, M-Sportin ja Pirellin, mahdollistaman tukipaketin rallin Junioreiden MM-sarjaan (JWRC) kaudelle 2021. Joona pääsee näyttämään kykynsä M-Sportin Ford Fiestalla viidessä osakilpailussa, jotka ajetaan yhdessä rallin MM-sarjan osakilpailuiden kanssa. Sarjan kilpailukalenteri vahvistetaan myöhemmin.
 
- Palkinto on ennen kaikkea tärkeä taloudellinen tuki, mutta merkitsee muutenkin paljon, koska olemme olleet monena vuonna kilpailun finaalissa ja yritetty näyttää, että kehitytään koko ajan. Nyt ollaan pikkuhiljaa sillä tasolla, että muutkin luottavat mahdollisuuksiimme päästä eteenpäin. Kovasti on tehty töitä sen eteen. Tähän asti on ajettu pääasiassa vain Suomessa, mutta nyt edessä olisi kokonainen kausi ulkomailla. Tämä on suuri mahdollisuus ja merkittävä askel uralla, Joona kommentoi loppuun kiitollisena.
 
Lauri Joona
 
Syntynyt: 07.12.1996
Kotipaikka: Sastamala
Ura ja saavutukset:
2013 uran ensimmäinen ralli, Orimattila, Nuorten luokka, Ford Focus V1600
2016 & 2017 Suomi Cup -luokkamestaruus
2019 Suomen MM-ralli, Luokka 4, 3.
2019 Ralli SM, SM3-luokka, 2.
2020 Ralli SM, SM3-luokka, suomenmestari

Aiemmat Flying Finn Future Star -kilpailun voittajat

2019: Sami Pajari
2018: Henri Hokkala
2017: Emil Lindholm
2016: Juuso Nordgren
2015: Jari Huttunen
2014: Teemu Suninen

Kilpailun tuomaristo 2020

Markus Silfvast
Toni Gardemeister
Toni Mäkinen
Timo Rintakoski
Jani Paasonen
Kai Tarkiainen

Lisätietoja Flying Finn Future Star -ohjelmasta täältä.


Lisätietoja: Kai Tarkiainen, AKK Sports Oy, kai.tarkiainen@autourheilu.fi, 040 846 6766

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa