Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm Monzan MM-ralliin Italiaan

25.11.2020 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen kausi jatkuu sittenkin vielä kauden viimeisessä MM-rallissa Monzassa. Suomalaiskaksikko kilpailee Italiassa unkarilaisen Eurosol Racing Teamin Škoda Fabia R5 Evolla, tallikaverinaan Norjan Andreas Mikkelsen. 

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen saivat tällä viikolla aikaisen ja mieluisan joululahjan kun suomalaiskaksikko pääsee osallistumaan unkarilaisen Eurosol Racing Teamin Škoda Fabia R5 Evolla kauden viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Monza-ralliin Italiaan. Lindholmin tallikaverina Monzassa ajaa itselleen uutta tehdastallipaikkaa rallin MM-sarjasta kärkkyvä Norjan Andreas Mikkelsen. 

- Tässä jo valmistauduttiin tulevaan kauteen, kun tämä kausi oli meiltä vielä maanantaiaamuna ohi. Kun saimme sovittua Eurosol Racing Teamin kanssa vielä tähän kauteen yhden rallin ja vieläpä MM-tason sellaisen niin fiilikset ovat nyt huippuhyvät. Aika iso yllätys ja upea sellainen, Lindholm iloitsee. 

Monzan MM-ralli on Lindholmille uusi tuttavuus. Muutama vuosi sitten hän ajoi samalla suunnalla kilpaillun Como-rallin. 

- Rallia ajetaan torstaina ja perjantaina Monzan rata-alueella, lauantaina alueen maastoerikoiskokeille ja sunnuntaina taas Monzan rata-alueella. Italialaiseen tyyliin radalle rakennetut erikoiskokeet lienevät melko hitaita ja mutkaisia. Muutama vuosi sitten ajoin ensimmäisen rallini Italiassa, Como-rallin, melko lähellä Monzaa, joten tiestön luonteesta on sen verran kokemusta. 

- Rata-autoilijataustalla odotan mielenkiinnolla tulevia erikoiskokeita. Monza jo ympäristönä ja tunnelmansa puolesta legendaarinen paikka ja Monzan MM-rallissa yhdistyvät mukavasti molempien autourheilulajien, rata-autoilun ja rallin, parhaat puolet, Lindholm muistuttaa. 

Asfalttialustalla ajettava Monzan MM-ralli käynnistyy torstaina 3. päivä joulukuuta Monzan moottoriradalle rakennetulla 4,33 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. Ralli jatkuu perjantaina viidellä (69,61 km) ja lauantaina seitsemällä (126,95 km) erikoiskokeella. Ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme (40,25 km) erikoiskoetta. Voittajia odotetaan maaliin klo 15:00 Suomen aikaa.

Kuva: FIA ERC

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa